Υπόθεση Τοπαλούδη: “Απολύτως σωστή η κριτική στην Εισαγγελέα” δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας
Κοινωνία

Υπόθεση Τοπαλούδη: “Απολύτως σωστή η κριτική στην Εισαγγελέα” δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας

Υπόθεση Τοπαλούδη: “Απολύτως σωστή η κριτική στην Εισαγγελέα” δηλώνει ο Αλέξης Κούγιας

Ο συνήγορος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη τοποθετήθηκε για τον ντόρο που δημιουργήθηκε

Μεγάλος ντόρος έχει δημιουργηθεί στη δίκη για τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη από τη χθεσινή αγόρευση της Εισαγγελέως.

Η κυρία Αριστοτέλεια Δόγκα κατά την αγόρευσή της είπε χαρακτηριστικά: “Είπα στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μην ανησυχείτε. Εγώ ζω με αυτήν την κοπέλα. Εγώ παιδιά δεν έχω. Έχω όμως δικογραφίες με παιδιά.. θέλω και εγώ να βγει η αλήθεια. Αυτό που απηχεί καλύτερα την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος.. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την Εισαγγελέα της έδρας. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Θύελλα για την απαξίωση των δικηγόρων

Αυτό που ξεσήκωσε όμως θύελλα αντιδράσεων και παρέμβαση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ήταν τα όσα είπε η Εισαγγελέας για τους δικηγόρους:

«Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση, αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι… Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους”. 

Το αποτέλεσμα ήταν να παρέμβει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός που ζήτησε από την Αριστοτέλεια Δόγκα  να ανακαλέσει τα όσα προσβλητικά είπε και να ξεκινήσει άμεσα σε βάρος της η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Η Εισαγγελέας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεση της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση.

Σήμερα στη δευτερολογία της, η κ. Δόγκα έκανε διορθωτική δήλωση μέσα στο δικαστήριο εν αναμονή αύριο της απόφασης της ποινής των δύο κατηγορουμένων.

“Απολύτως σωστή η κριτική στην Εισαγγελέα”

Το ενδιαφέρον ήταν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, του δικηγόρου της οικογένειας Τοπαλούδη, ο οποίος όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 η κριτική που ασκήθηκε στην Εισαγγελέα ήταν απολύτως σωστή, όπως και η παρέμβαση του κ. Βερβερεσού και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο κύριος Κούγιας όμως δήλωσε ότι “επιχαίρει” και την ανάρτηση του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου ότι τα δικαστήρια δεν είναι λαϊκή αγορά, παρότι είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής.

“Προς τιμήν της κ. Εισαγγελέως ήταν η διορθωτική της δήλωση” τόνισε ο κ. Κούγιας που συμπλήρωσε ότι η κ. Δόγκα “κατάλαβε ότι ήταν λάθος της να ταυτιστεί με την αείμνηστη Τοπαλούδη, σας το λέω εγώ που είμαι συνήγορος πολιτικής αγωγής, διότι όταν ταυτίζεσαι και είσαι Εισαγγελέας δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις στο κοινωνικό σύνολο”.

https://streamable.com/3ib1yq