Υπόθεση «βιτριόλι»: Ο δικηγόρος της Ιωάννας αποκαλύπτει – «Η κοπέλα δεν μπορεί να βγει στο φως της ημέρας»
Κοινωνία

Υπόθεση «βιτριόλι»: Ο δικηγόρος της Ιωάννας αποκαλύπτει – «Η κοπέλα δεν μπορεί να βγει στο φως της ημέρας»

Υπόθεση «βιτριόλι»: Ο δικηγόρος της Ιωάννας αποκαλύπτει – «Η κοπέλα δεν μπορεί να βγει στο φως της ημέρας»

Τι είπε στην εκπομπή Love It ο Απόστολος Λύτρας

Για την πολύκροτη υπόθεση της Ιωάννας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι μίλησε στην εκπομπή Love It ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας. Το περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο θα φθάσει στα δικαστήρια με την υπόθεση να εκδικάζεται εντός 18μηνου και τον δικηγόρο να αποκαλύπτει πως πρόκειται για ένα «καλά οργανωμένο έγκλημα».

«Την τελευταία φορά που επισκέφτηκα την Ιωάννα στο σπίτι της ήταν τέλος Σεπτεμβρίου. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει σε κάποιο σημείο αρκετά σοβαρή. Έχει κάποια προβλήματα με το αυτί και το μάτι της ακόμη. Τα χειρουργεία της συνεχίζουν. Πριν λίγες μέρες έκανε το 8ο χειρουργείο της και η ψυχολογία της, όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει ο οποιοσδήποτε, δεν είναι καλή. Δεν μπορεί να βγει στο φως της ημέρας. Περιμένει να τελειώσει το μαρτύριο με τις επεμβάσεις και να δούμε αν μπορεί να συνέλθει ή όχι», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Ιωάννας.

«Για τα ελληνικά δεδομένα είναι ένα έγκλημα που δεν το συναντούμε εύκολα. Θεωρώ ότι η πρόθεσή της ήταν να της αφαιρέσει τη ζωή. Προφανώς και υπάρχει οργή και θυμός και μάλιστα για ένα περιστατικό που δεν δικαιολογεί να γίνει αυτό», είπε στη συνέχεια.

Μιλώντας για το δικαστήριο που αναμένεται να γίνει είπε: «Το δικαστήριο θα γίνει μέσα στο 18μηνο γιατί μετά το 18μηνο δεν μπορεί να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης. Δεν έχει απολογηθεί η κατηγορούμενη. Δεν υπάρχουν κενά στη δικογραφία. Είναι δεδομένο ότι αυτή έκανε το συγκεκριμένο έγκλημα. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι είχε πολύ καλή οργάνωση. Μην νομίζει κανείς ότι δεν έχει σώας τας φρένας. Ήξερε καλά τι έκανε. Εξάλλου, δεν έχει ζητήσει ποτέ ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη».

Τέλος, μιλώντας για τη γραμμή της υπεράσπισης της κατηγορούμενης, δήλωσε: «Το μόνο που θα επιχειρήσει η υπεράσπισή της είναι για το αν πρόκειται τελικά το θέμα για ανθρωποκτονία ή βαριά σκοπούμενη βλάβη. Στη δεύτερη περίπτωση το πλαίσιο της ποινής είναι 10 χρόνια και με τις ευνοϊκές διατάξεις κάνοντας τα 3/5 της ποινής θα αποφυλακιστεί».