Ζακ Κωστόπουλος: Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη δολοφονία που «πάγωσε» το πανελλήνιο
Κοινωνία

Ζακ Κωστόπουλος: Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη δολοφονία που «πάγωσε» το πανελλήνιο

Ζακ Κωστόπουλος: Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη δολοφονία που «πάγωσε» το πανελλήνιο

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθούν σήμερα οι έξι κατηγορούμενοι

Ξεκινά σήμερα (20/10) η δίκη για την αποτρόπαιη δολοφονία του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου που πάγωσε το πανελλήνιο πριν από τρία χρόνια.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθούν οι έξι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζοντας τη κατηγορία της θανατηφόρου σωματικής βλάβης, δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικοί, προκειμένου να απολογηθούν για όσα διαδραματίστηκαν ο μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται κύριο στοιχείο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το κατηγορητήριο είναι τα βίντεο αυτοπτών μαρτύρων, στα οποία αποτυπώθηκε η βαναυσότητα με την οποία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο άτυχος νέος.

Θυμίζουμε ότι κάτω από άγνωστες μέχρι τώρα συνθήκες ο Ζακ Κωστόπουλος εγκλωβίστηκε σε ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος και προσπάθησε να ξεφύγει σπάζοντας την πόρτα με τη βοήθεια ενός πυροσβεστήρα να σπάσει την πόρτα. Ενώ τελούσε υπό έξαλλη κατάσταση χτύπησε στο κεφάλι στη τζαμαρία και τότε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο μεσίτης άρχισαν να τον χτυπούν με μανία στο κεφάλι για δέκα δευτερόλεπτα.

Το ίδιο συνέβη και αφότου ο 33χρονος κατάφερε να βγει στο πεζοδρόμιο με αποκορύφωμα τη στιγμή που το θύμα σπάει με το πόδι του σπάει τη βιτρίνα, παίρνει ένα σπασμένο τζάμι και απειλεί τον τραυματιοφορέα και τους αστυνομικούς, που έχουν σπεύσει στο σημείο. Τότε οι ένστολοι απαντούν με χτυπήματα με γκλοπ.

Λίγοι ώρα αργότερα, ο Ζακ Κωστόπουλος μπαίνει στο ασθενοφόρο προς το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». ωστόσο, στη διαδρομή υποκύπτει στα τραύματά του.