“Ζηνοβία”: Δεκάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στη Μαλακάσα
Κοινωνία

“Ζηνοβία”: Δεκάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στη Μαλακάσα

“Ζηνοβία”: Δεκάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στη Μαλακάσα

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας - Αγανακτισμένοι οι οδηγοί

Εικόνες χάους είναι αυτές που καταγράφονται αυτήν την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας όπου δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί λόγω της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

https://streamable.com/8lefw

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό, ενώ την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ζητά με αίτημά του από τη “Νέα Οδό” να επιταχύνει τη διαδικασία.

Από την πλευρά της η Νέα Οδός με ανακοίνωσή της “ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα. Για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα».

Οι μαρτυρίες των αγανακτισμένων οδηγών που έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στον δρόμο είναι ενδεικτικές όπως τις κατέγραψε το κεντρικό δελτίο του Open

https://streamable.com/run9k

Nα σημειώσουμε ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης, διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.