“Ζηνοβία”: Διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική, προβλήματα στην Πάτρα
Κοινωνία

“Ζηνοβία”: Διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική, προβλήματα στην Πάτρα

“Ζηνοβία”: Διακοπή κυκλοφορίας στην Αττική, προβλήματα στην Πάτρα

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Προβλήματα έχουν αρχίζει να εμφανίζονται σε μερικές περιοχές της Ελλάδας εξαιτίας της κακοκαιρίας “Ζηνοβία” που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, διεκόπη η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό στη Μάνδρα, ενώ απαγορεύτηκε για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία των φορτηγών στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Στο μεταξύ, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά και τη Ραφήνα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, ενώ το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι από το λιμάνι της Ραφήνας δεν θα πραγματοποιηθεί.

Παράλληλα, από το λιμάνι του Λαυρίου δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο για Κέα.

Επίσης, κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης τα ξημερώματα

Διακοπή της κυκλοφορίας στα ορεινά της Αττικής έχει προκαλέσει η χιονόπτωση.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω στο ρεύμα προς καζίνο, στην περιφερειακή Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το ύψος της Ανατολής έως το στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως τον ‘Αγιο Πέτρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Προβλήματα και στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Προβλήματα σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Κορινθίας Αρκαδίας και Λακωνίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων.

Στην Αχαΐα, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις εθνικές οδούς Καλαβρύτων-Πούντας (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου), Καλαβρύτων -Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας) και Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Φτέρης).

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Λουσών και μέσω Πριολίθου, από το 5ο έως το 16ο χιλιόμετρο του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων.

Στην Λακωνία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης, από το 23ο έως το 40ο χιλιόμετρο.

Πηγή: ΑΠΕ