Άδωνις Γεωργιάδης: Η ξεχωριστή εμπειρία σε θαλάσσιο πάρκο στη Ρόδο
Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ξεχωριστή εμπειρία σε θαλάσσιο πάρκο στη Ρόδο

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ξεχωριστή εμπειρία σε θαλάσσιο πάρκο στη Ρόδο

Όσα μοιράστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Στη Ρόδο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφτηκε το ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο Blutopia Marine Park.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανέβασε διάφορες φωτογραφίες στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram και μοιράστηκε την  ξεχωριστή εμπειρία που έζησε.

«Σε ένα από τα πιο σημαντικά θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου, στη δυτική πλευρά της Ρόδου, το Blutopia Marine Park είναι το πρώτο και μοναδικό ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο της Ελλάδας και ο φυσικός βιότοπος ψαριών, μεγάλων θαλάσσιων θηλαστικών και σπάνιων υποθαλάσσιων φυτών.

Η εκπληκτική βιοποικιλότητα του Θαλάσσιου Πάρκου Blutopia σε συνδυασμό με την παρθένα και προστατευμένη θέση του, απαλλαγμένη από ανθρώπινη δραστηριότητα, ρύπανση και θαλάσσια κυκλοφορία, το καθιστά το ιδανικό μέρος για το πρώτο έργο βιώσιμου θαλάσσιου οικοτουρισμού στην Ελλάδα. Το Blutopia Marine Park είναι μια εικονική θαλάσσια ουτοπία όπου παρέχεται μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

Ο έμπειρος θαλάσσιος βιολόγος Σάββας Χατζηνικολάου μας καθοδήγησε σε όλες τις συναρπαστικές λεπτομέρειες του Αιγαίου, της πανίδας και της χλωρίδας του. Μάθαμε πώς λειτουργεί μια υποδειγματική ιχθυοκαλλιέργεια, το οικοσύστημα που αναπτύσσεται γύρω της και για τα μοναδικά οφέλη της υδατοκαλλιέργειας, την θρεπτική της αξία για τους ανθρώπους και τη συμβολή της στην προστασία των θαλασσών μας. Ο Τουρισμός και οι Ιχθυοκαλλιέργειες μπορούν να συνυπάρξουν και να προσθέτει η μία δραστηριότητα στην άλλη. Θερμά Συγχαρητήρια στους δημιουργούς του Πάρκου» έγραψε χαρακτηριστικά.