Αλέξης Τσίπρας: «Λέω “όχι” σε κυβέρνηση ηττημένων. Είμαι κάθετος σε αυτό»
Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: «Λέω “όχι” σε κυβέρνηση ηττημένων. Είμαι κάθετος σε αυτό»

Αλέξης Τσίπρας: «Λέω “όχι” σε κυβέρνηση ηττημένων. Είμαι κάθετος σε αυτό»

Όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δεν πρόκειται να σχηματίσει «κυβέρνηση των ηττημένων» σε περίπτωση που το κόμμα του είναι δεύτερο στις εκλογές του Μαΐου ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Λέω όχι σε “κυβέρνηση ηττημένων”. Είμαι κάθετος σε αυτό, εδώ δεν κάνουμε μπακαλική. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι προϋπόθεση για προοδευτική διακυβέρνηση είναι η νίκη στις εκλογές» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και δεν χρειάζεται να πάμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές, αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί και αν θα απαιτείται η στήριξη του κ. Βαρουφάκη, «ακόμη και του ΚΚΕ», αλλά συμπλήρωσε ότι υπάρχει σε κάθε περίπτωση η λύση της ανοχής ( σημ. για την οποία απαιτείται ένα κόμμα να διαθέτει άνω των 120 εδρών στη Βουλή ακόμα και αν δε διαθέτει 151).

Σημείωσε στη συνέχεια ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «λέγοντας “αυτοδυναμία” λέει ότι ακόμα και αν βγει πρώτος θα πάμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές και όσες χρειαστεί για να έχει αυτοδυναμία. Βλέπω, όμως, τώρα ότι αρχίζει και τα γυρνάει, θα πάρει λέει τη διερευνητική εντολή αν έρθει πρώτο κόμμα η ΝΔ, άρα θα αξιοποιήσει βάσει του Συντάγματος το προνόμιο για να σχηματίσει κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι σε αυτήν την περίπτωση τα υπόλοιπα κόμματα, σε μια δεύτερη κάλπη «θα συνθλιβούν στις μυλόπετρες της ενισχυμένης αναλογικής», καθώς η εκλογική αναμέτρηση θα πάρει τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη νέα τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «δεν πιστεύουμε ότι η λύση είναι ένα δεύτερο λάθος» .