Αλέξης Τσίπρας: Τα κάλαντα έψαλλαν στον πρωθυπουργό
Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Τα κάλαντα έψαλλαν στον πρωθυπουργό

Αλέξης Τσίπρας: Τα κάλαντα έψαλλαν στον πρωθυπουργό

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε τους μαθητές από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αλίμου, αλλά και από το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Αλσούπολης, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αλίμου

Το πρωθυπουργικό ζεύγος άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου. Μάλιστα, η Μπέτυ Μπαζιάνα σε κάποια σημεία σιγοτραγουδούσε κι ήταν ιδιαίτερα θερμή με τα μικρά παιδάκια που συνόδευαν τα μεγαλύτερα αδέρφια τους. Την παράσταση έκλεψε ένα μικρό κοριτσάκι με στολή Άγιου Βασίλη που όση ώρα έλεγαν οι υπόλοιποι τα κάλαντα ήταν μπροστά από τη Μπέτυ Μπαζιάνα και τον Αλέξη Τσίπρα. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου εκτός από τα κάλαντα είχαν ετοιμάσει άλλα 3 παραδοσιακά κομμάτια, με τους ήχους του ζωναράδικου να ξεχωρίζουν και να τους αναγνωρίζει ο Πρωθυπουργός. Στο τέλος, μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά και τους καθηγητές.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/2565655680115473/

Διαπολιτισμικό Σχολείο Αλσούπολης

Παιδιά με καταγωγή από όλο τον κόσμο που ζουν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα, έψαλλαν στο πρωθυπουργικό ζεύγος τα κάλαντα. Έπειτα, κατόπιν απαίτησης του πρωθυπουργού, τα παιδιά είπαν ένα τραγούδι σε διάφορες διαλέκτους, καταλήγοντας στο «Ω μητέρα γη με μια βροχή εξάγνισέ μας». Ύστερα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε σε όλα τα παιδιά από ένα δωράκι και συνομίλησε χαμογελαστός μαζί τους χαρίζοντας απλόχερα ευχές.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/312172889400236/