Αλέξης Τσίπρας: Όλα όσα είπε στον Αντώνη Σρόιτερ
Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Όλα όσα είπε στον Αντώνη Σρόιτερ

Αλέξης Τσίπρας: Όλα όσα είπε στον Αντώνη Σρόιτερ

Tα μέτρα προστασίας και το σχόλιό του για τη συνέντευξη Πολάκη

Στο κεντρικό δελτίο του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ φιλοξενήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την είσοδό του στο κανάλι ακολούθησε όλα τα Μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται για τον covid-19 και έδωσε «συγχαρητήρια» για την άψογη τήρησή τους.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως “θετική εξέλιξη” χαρακτήρισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάπτυξης, προειδοποιώντας παράλληλα ότι “δεν πρέπει να βιαστούμε να πανηγυρίσουμε”. Όπως είπε, από την “εμπειρία” του στις Συνόδους Κορυφής, “δεν είναι εύκολο” να καταλήξουν οι “27” σε αποφάσεις “κοινής αποδοχής”.

Επιπλέον, επισήμανε πως σημαντικό είναι ότι το “σκληρό ευρωπαϊκό ιερατείο” και η “σκληροτράχηλη της οικονομικής ορθοδοξίας” Γερμανία συνειδητοποίησε ότι κρύβεται ένας “συστημικός κίνδυνος” από τη διόγκωση του χρέους στην Ιταλία που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στη “διάσπαση” της ΕΕ.

 Όσον αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ” σε σχέση με αυτό της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για “πλήρη σύγκρουση διαφορετικών αντιλήψεων”, τονίζοντας ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας “σήμερα και όχι αύριο που θα είναι αργά”.

https://streamable.com/o20dvc

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς στην οικονομία. Τόνισε δε την ανάγκη «να προλάβουμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Το κεφαλαιακό μαξιλάρι πρέπει να χρησιμοποιηθεί και όχι να σπαταληθεί».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα πως «Αν αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν η ύφεση θα είναι 10%, αλλά αν παρέμβουμε τώρα με οριζόντια εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης η ύφεση θα είναι στο μισό».

Για τα εθνικά θέματα και τις εκλογές

“Αυτά τα μπράβο (της Ευρώπης) καμιά φορά δεν είναι παράσημο. Θα είναι παράσημο αν το  πάρει η κυβέρνηση από τους μικρομεσαίους που βλέπουν την επόμενη μέρα με απελπισία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

“Και μόνο που υπάρχει αυτή η συζήτηση, και δεν την ανοίξαμε εμείς, δέχομαι κριτική για τη στάση, χαμηλών τόνων, που κράτησα στην πανδημία αλλά εγώ αυτό αισθάνθηκα ότι είναι σωστό για τη χώρα και το λαό. Σε αυτή τη φάση που ακόμα μετράμε νεκρούς και δεν ξέρουμε αν θα ξαναγυρίσει αυτό τον Οκτώβρη – Νοέμβρη πιστεύω ότι είναι παράλογο, αδιανόητο, κυνικό να μας ενδιαφέρει πρωτίστως αν κερδίσαμε , χάσαμε να πάμε να μετρηθούμε”. είπε για τη συζήτηση περί εκλογών.

«Για τα εθνικά είμαι ανήσυχος γιατί βλέπω μια αναβάθμιση του επιπέδου της τουρκικής προκλητικότητας. Σ’ αυτή την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα πρέπει να υπάρξει μια εθνική γραμμή. Η εθνική γραμμή δεν μπορεί να είναι η αμηχανία, γιατί αυτό βλέπω».

«Η εθνική γραμμή ασφαλώς πρέπει να είναι ότι θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε τον διάλογο, θέλουμε τις καλές σχέσεις, την καλή γειτονία αλλά αυτό περνάει μέσα από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

Η συνέντευξη τελείωσε με την προτροπή του Αντώνη Σρόιτερ στον κ. Τσίπρα να παρακολουθήσει την αποψινή “Αυτοψία” με καλεσμένο ένα αμφιλεγόμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη.

“Τι σας έπιασε σήμερα; Πολύ ΣΥΡΙΖΑ βλέπω!” ήταν η απάντηση

https://streamable.com/4t1ii4