Αλέξης Τσίπρας: Παρέλαβε το Βραβείο Ewald von Kleist
Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Παρέλαβε το Βραβείο Ewald von Kleist

Αλέξης Τσίπρας: Παρέλαβε το Βραβείο Ewald von Kleist

«Σήμερα γιορτάζουμε την ελπίδα. Αυτό το βραβείο ανήκει στους λαούς μας και στο μέλλον των λαών μας», τόνισε ο πρωθυπουργός  στον σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την αποδοχή του βραβείου Ewald von Kleist.

Το βραβείο αποδόθηκε από κοινού στον Αλέξη Τσίπρα και στον Ζόραν Ζάεφ σε ειδική τελετή στο Μόναχο για την προσφορά τους στην διεθνή ειρήνη και την ειρηνική επίλυση διαφορών, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η Ευρώπη και τα Βαλκάνια σήμερα γίνονται ένα. Τα Βαλκάνια ως ένας νέος τόπος ελπίδας, σταθερότητας, συνεργασίας», σημείωσε από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ.

Τελετή με αίγλη

Η απονομή έγινε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των συμμετεχόντων στην Διάσκεψη ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στην «Κατοικία του Μονάχου», που αποτελεί την έδρα της βαυαρικής κυβέρνησης.

Τους δυο ηγέτες βράβευσαν ο Βαυαρός πρωθυπουργός, ο πρέσβης και επικεφαλής της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ και ο Γερμανός ΥΠ.ΕΞ., Χάικο Μαας, σε μια τελετή από την οποία δεν έλειπε ο ενθουσιασμός αλλά και η συγκίνηση των πρωταγωνιστών.

Στην τελετή βράβευσης τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευε η σύντροφός του, Μπέττυ Μπαζιάνα.

Πηγή: ΑΠΕ