Τσίπρας: “Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής”
Πολιτική

Τσίπρας: “Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής”

Τσίπρας: “Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής”

Ο Πάνος Καμμένος, έπειτα από πολλές παλινωδίες και “μπρος-πίσω” αποφάσισε τελικά να κάνει το μεγάλο βήμα εξόδου από την κυβέρνηση. Μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, ανακοίνωσε πως οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα. Μένει να δούμε τι θα σημαίνει αυτό για την κοινοβουλευτική τάξη. Ποια τα σχέδια του πρωθυπουργού, όπως διαφαίνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα;

“Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο”

“Με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά και σημαντικά πράγματα” είπε στην εισαγωγή του ο Αλέξης Τσίπρας, από το Μέγαρο Μαξίμου. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πάνο τον Καμμένο” πρόσθεσε.

“Ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο, όπως και από όλους, καθαρές λύσεις και κουβέντες. Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο γιατί ανταποκρίθηκε από αυτό το κάλεσμα. Δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Άμυνας και ότι θα ζητήσει το ίδιο από τα στελέχη των ΑΝΕΛ. Έκανα δεκτή την παραίτησή του, όπως θα κάνω δεκτή και όποια άλλη παραίτηση” είπε.

“Δεν κάνω πίσω από το εθνικό συμφέρον”

“Βασική μου επιδίωξη είναι να αποκατασταθεί ο ρόλος και η θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα. Για μένα αυτός είναι εθνικός στόχος” συνέχισε και πρόσθεσε πως μπροστά στο προφανές εθνικό όφελος και συμφέρον δεν πρόκειται να κάνει πίσω. “Νέος ΥΠΕΘΑ αναλαμβάνει ο Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ούτε ένα λεπτό την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την πορεία που έχουμε χαράξει” είπε.

“Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής”

“Μου δίνει τη δυνατότητα το σύνταγμα να αναζητώ ad hoc πλειοψηφίες. Όμως, ποτέ δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς, πάντα είμαι αυτός που δεν δειλιάζει μπροστά σε αυτό που θεωρώ εθνικό συμφέρον” είπε στη συνέχεια αναφορικά με την επόμενη ημέρα.

“Έχω ενημερώσει ότι θα πάμε άμεσα σε διαδικασία ανανέωσης της εμπιστοσύνης της εθνικής αντιπροσωπείας στην κυβέρνησή μου, προκειμένου να προχωρήσουμε σε όλες αυτές τις κρίσιμες επιλογές που έχουμε μπροστά μας και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική θητεία της κυβέρνησης, τον Οκτώβριο του 2019” εξήγησε.

“Ο καθένας και η καθεμιά οφείλουμε στις κρίσιμες στιγμές να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Πρώτος εγώ, τα μέλη της κυβέρνησής μου, αλλά και κάθε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας. Ο καθείς μπροστά στις ιστορικές του ευθύνες” είπε προαναγγέλλοντας τη διενέργεια ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.