Τσίπρας-Μητσοτάκης: Όλο και συχνότερα αντιμέτωποι στη Βουλή
Πολιτική

Τσίπρας-Μητσοτάκης: Όλο και συχνότερα αντιμέτωποι στη Βουλή

Τσίπρας-Μητσοτάκης: Όλο και συχνότερα αντιμέτωποι στη Βουλή

Όλο και πιο συχνά θα βρίσκονται αντιμέτωποι στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο προχωράμε προς τις εκλογές. Οι πρόσφατες αντιπαραθέσεις τους μέσα στον Νοέμβριο δεν είναι λίγες, καθώς αντιπαρατέθηκαν τόσο κατά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για τα αναδρομικά σε δικαστικούς, ενστόλους κ.ο.κ., όσο και για τη σύσταση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, σήμερα το πρωί, στην «ώρα του Πρωθυπουργού», ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Μητσοτάκη, την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα. Η ερώτηση αφορά στο ζήτημα της ανομίας στα Πανεπιστήμια, με αφορμή και την σταθερή παρουσία του Ρουβίκωνα μέσα σε αυτά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ρωτά, τον πρωθυπουργό αφενός, αν συμφωνεί με το Πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, που δέχεται ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και, αφετέρου, αν προτίθεται να αντιμετωπίσει εμπράκτως το καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια.

Και έπεται συνέχεια

Ακόμα, βέβαια, και αν δεν αντιπαρατίθεται με τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι θέλει να αξιοποιεί το βήμα της Βουλής, προκειμένου να ξεδιπλώνει το αφήγημά του. Έτσι έκανε, για παράδειγμα, χθες, αναφερόμενος ευρύτερα στα θετικά επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στο πεδίο της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός μίλησε στο κοινοβούλιο με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών. Και έπεται και συνέχεια, με κοινοβουλευτική κορωνίδα την ψήφιση του προϋπολογισμού, του πρώτου «μεταμνημονιακού» και «χωρίς περικοπές, αλλά με αντίμετρα», όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την άλλη, βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να επενδύει σε μια ατζέντα καθημερινότητας, όπως έκανε επισκεπτόμενος κεντρικούς δρόμους της Κυψέλης χθες, αλλά επιμένει με τη σειρά του να προκαλεί κοινοβουλευτικά τον πρωθυπουργό. Άλλωστε, εκτός της επίκαιρης ερώτησής του που θα συζητηθεί, εκκρεμεί η πρόταση που έχει καταθέσει η ΝΔ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το μεταναστευτικό, η οποία δεν έχει προγραμματιστεί.