Αποχωρούν από την κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ
Πολιτική

Αποχωρούν από την κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ

Αποχωρούν από την κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ

“Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασίας”, είπε ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. “Οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση” πρόσθεσε χωρίς να εξηγεί αν αυτό σημαίνει και απώλεια δεδηλωμένης για την κυβέρνησης.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 το μεσημέρι, o υπουργός Άμυνας θα κάνει αναλυτικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Το παρασκήνιο της συνάντησης

Είναι δεδομένο ότι, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στον άξονα Τσίπρα-Καμμένου, υπήρξε έντονη κινητικότητα.

Μια τηλεφωνική συνομιλία υπήρξε την Παρασκευή. Άλλη μια έγινε χθες, ώστε να κλειστεί το δια ζώσης ραντεβού των δύο ανδρών και να αποφασιστεί τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Όσο για τις αποφάσεις, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα πρέπει να αναμένεται η συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει στις 12:30 ο Πάνος Καμμένος σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, με δεδομένες τις «κόνξες» του κ. Καμμένου και τα διαρκή μπρος-πίσω του, ο κ. Τσίπρας επιμένει σε διαζύγιο. Ο πρωθυπουργός εκτιμά πως θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από αρκετούς (τους περισσότερους) βουλευτές της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Σε αυτό το σενάριο, ο κ. Τσίπρας προχωρά με ψήφο εμπιστοσύνης τις αμέσως επόμενες μέρες στη Βουλή και στη συνέχεια φέρνει προς ψήφιση τη Συμφωνία των Πρεσπών-είτε στο τέλος αυτής της εβδομάδας είτε στις αρχές της επόμενης.