Αποδοκιμασίες για τον Γιώργο Βαρεμένο στην Αυστραλία
Πολιτική

Αποδοκιμασίες για τον Γιώργο Βαρεμένο στην Αυστραλία

Αποδοκιμασίες για τον Γιώργο Βαρεμένο στην Αυστραλία

Στη Μελβούρνη και στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος δέχθηκε τα «πυρά» των αγανακτισμένων Ελλήνων ομογενών, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Γιώργος Βαρεμένος μετά τη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ευσταθίου ξεκίνησε την ομιλία του, την οποία δεν ολοκλήρωσε ποτέ.

Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία» και στη συνέχεια τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή», με τα αίματα να ανάβουν, καθώς δεν έλειψαν και οι ύβρεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε με τη συνοδεία ασφάλειας και υπό τις ιαχές σκληρών εκφράσεων από ορισμένους.

https://www.facebook.com/greekcitytimes/videos/2056974701084602/

Ο ίδιος πάντως, με γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι «επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος» από δημοσιεύματα, στα οποία «σκιαγραφείται μια εικόνα για την παρουσία μου στις τελετές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θέλησε να δημιουργήσει ένας πυρήνας που δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία της ομογένειας και που προσπάθησε να αμαυρώσει έναν ιερό χώρο με το γνωστό φασιστικό σύνθημα κατά των πολιτικών».

Και προσθέτει: «Δεν είμαι αφελής, αλλά και μέσα στο τοξικό κλίμα μιας στημένης αθλιότητας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται εκφράσεις χυδαιότητας και να επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος. Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα».