Διάψευση από Αρχιεπισκοπή – ΝΔ για το «ραντεβού» Μητσοτάκη – Ιερώνυμου
Πολιτική

Διάψευση από Αρχιεπισκοπή – ΝΔ για το «ραντεβού» Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Διάψευση από Αρχιεπισκοπή – ΝΔ για το «ραντεβού» Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Σε διάψευση των σχετικών δημοσιευμάτων για συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 5/11, μια μέρα πριν ανακοινωθεί η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, προέβη το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

«Η Αρχιεπισκοπή διεψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύθηκαν […] σχετικώς με συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο της ΝΔ. Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα και πηγές της ΝΔ επέμεναν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καμία γνώση της συμφωνίας, πριν αυτή ανακοινωθεί από τους κ.κ. Τσίπρα και Ιερώνυμο. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τον Ιερώνυμο. Το σίγουρο είναι ότι δεν είχε καμιά γνώση, ούτε πληροφόρηση για τη συμφωνία πριν ανακοινωθεί», έλεγαν από την οδό Πειραιώς.

Τα δημοσιεύματα του Τύπου

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ το πρωί της Δευτέρας, αναφερόταν σε σχετική συνάντηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μυστική συνάντηση αυτή έγινε στη Μονή Πετράκη στις 8 το πρωί της 5η Νοέμβρη, κατόπιν αιτήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην κατ’ ιδίαν επαφή που είχαν, κατά την εφημερίδα, ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση του Αρχιεπισκόπου, ζητώντας να μην προχωρήσει περαιτέρω στις συνεννοήσεις του με την κυβέρνηση και να αφήσει την υπόθεση για αργότερα, όταν θα εκλεγεί εκείνος πρωθυπουργός. Το επιχείρημά του, σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, βασίστηκε στη θέση ότι «ο Τσίπρας είναι άθεος», ενώ «εγώ είμαι χριστιανός».

Τι σχολιάζει το Μαξίμου

Από το Μαξίμου ωστόσο, επιμένουν πως η συνάντηση έγινε: “Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής, τη μυστική συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη” σχολιάζει η ανακοίνωση και προσθέτει: “Τόσο ο αρχηγός της ΝΔ όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε. Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις…”