Έλενα Κουντουρά: Βραβεύτηκε ως η πιο υποστηρικτική υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως
Πολιτική

Έλενα Κουντουρά: Βραβεύτηκε ως η πιο υποστηρικτική υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως

Έλενα Κουντουρά: Βραβεύτηκε ως η πιο υποστηρικτική υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως

Με το βραβείο “The Most Supportive Τourism Ministry in the World 2018 ” τιμήθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά από την Ένωση Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ASTA) όπως μαθαίνουμε και από την ανάρτησή της στο Twitter.

Το βραβείο παρέδωσαν στην Ελληνίδα υπουργό, ο πρόεδρος της ASTA, κ. Zane Kerby και ο αντιπρόεδρος της ASTA, κ. Bob Duglin, σε ειδική εκδήλωση στη Florida των ΗΠΑ, παρουσία 400 μελών τους, Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων που ειδικεύονται στα οργανωμένα ταξίδια, στον τουρισμό πολυτελείας και στην κρουαζιέρα. Εξήραν μάλιστα την κυρία Κουντουρά για τη σημαντική συμβολή της ώστε να δημιουργηθούν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού, οι οποίες έχουν ήδη αποδώσει. Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Kerby ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τη Fed Hatta, θα διοργανώσουν την άνοιξη του 2019 το νέο συνέδριο ASTA International Showcase στη Ρόδο.

Η υπουργός στην ομιλία της παρουσίασε τη στρατηγική και το έργο του υπουργείου Τουρισμού την τελευταία τετραετία για την δυναμική τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην αμερικανική αγορά, με αποτέλεσμα τη διψήφια αύξηση των τουριστικών ροών σταθερά κάθε χρόνο.  Επίσης, παρουσίασε στους Αμερικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας που την καθιστούν μοναδική στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, καθώς και το σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια.