Συνωστισμός στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. με την παραμονή Καϊλη
Πολιτική

Συνωστισμός στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. με την παραμονή Καϊλη

Συνωστισμός στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. με την παραμονή Καϊλη

Τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να διεκδικεί τον δήμο Θεσσαλονίκης έθεσε η Εύα Καϊλή μετά τη συνάντηση που είχε την παραμονή των Χριστουγέννων με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με αποτέλεσμα να παραμένει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και να διεκδικεί στις ερχόμενες Ευρωεκλογές μια δεύτερη θητεία στην Ευρωβουλή.

Ομολογουμένως, πρώτη προτεραιότητα της κ. Καϊλή ήταν να είναι εκ νέου στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά από τη μεριά της Χαριλάου Τρικούπη υπήρξε απροθυμία το τελευταίο διάστημα. Υπό αυτό το πρίσμα, έγιναν με την κ. Καϊλή συζητήσεις με διαφορετικά σενάρια, όπως μια υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων. Κανένα, όμως, εξ αυτών δεν καρποφόρησε, με την ευρωβουλευτή να θέλει να παραμείνει για άλλη μια πενταετία στις Βρυξέλλες, όπου άλλωστε χτίζει ένα καλό όνομα σε θέματα τεχνολογίας και blockchain.

Η εκκρεμότητα της Θεσσαλονίκης

Μετά το «όχι» της κ. Καϊλή για τον δήμο Θεσσαλονίκης, συνεπώς, το ΚΙΝ.ΑΛ. ψάχνει πρόσωπο να στηρίξει. Ένα σενάριο που ακούγεται είναι αυτό της στήριξης του πρώην υπουργού Σπύρου Βούγια, ο οποίος κατεβαίνει ως υποψήφιος, επικεφαλής ενός ανεξάρτητου σχήματος, από κοινού με το άλλοτε στέλεχος του Ποταμιού Νίκο Νυφούδη. Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί τι θα γίνει και με την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη, στην οποία προ ημερών εξελέγη νέα επικεφαλής η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα.

Συνωστισμός στο ευρωψηφοδέλτιο

Από εκεί και πέρα, βέβαια, σημειώνεται και συνωστισμός στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. Το 2014, η τότε «Ελιά» εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές, την κ. Καϊλή και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επίσης δεχθεί κρούση από τη Χαριλάου Τρικούπη να επαναπατριστεί, αν και ο ίδιος ενδιαφέρεται για μια δεύτερη θητεία στις Βρυξέλλες. Συνεπώς, με την περίπτωση Καϊλή ως «δεδικασμένο», δεν αποκλείεται και ο ίδιος να διεκδικήσει την παραμονή του στο ευρωψηφοδέλτιο.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα σημαντικά ονόματα. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θέλει να διεκδικήσει μία έδρα, ενώ παρόμοιος είναι ο στόχος και του συγγραφέα και αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Νίκου. Ακόμα, έντονα για το ευρωψηφοδέλτιο ακούγεται και το όνομα του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλου Χρηστίδη, αν και ακόμα δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει και με άλλα στελέχη με ευρωπαϊκό ιστορικό, όπως με τη σειρά ετών ευρωβουλευτή Συλβάνα Ράπτη.