Γιάνης Βαρουφάκης: “Έσπασε” την καραντίνα και πήγε στην Αίγινα!
Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: “Έσπασε” την καραντίνα και πήγε στην Αίγινα!

Γιάνης Βαρουφάκης: “Έσπασε” την καραντίνα και πήγε στην Αίγινα!

Πώς δικαιολογήθηκε και τι δήλωσε για το περιστατικό ο υπουργός Ναυτιλίας;

Μένουμε σπίτι για να μπορούν να κάνουν κάποιοι διακοπές; Ο Γιάνης Βαρουφάκης έσπασε την καραντίνα και βρίσκεται από την Πέμπτη το απόγευμα στην Αίγινα, όπου διατηρεί σπίτι.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έφτασε στο νησί το απόγευμα της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής.

Φτάνοντας οι λιμενικοί που βρίσκονταν έκαναν έλεγχο σε όλους τους επιβάτες του πλοίου ζητώντας να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνηση του (Ε1 κ.ο.κ.), ωστόσο ο κύριος Βαρουφάκης αρνήθηκε και επικαλέστηκε τη βουλευτική του ιδιότητα.

Τελικά, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

Η απάντηση του Βαρουφάκη

Μερικές ώρες αργότερα, ο Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε μέσω του Twitter, δίνοντας τη δική του διάσταση στο θέμα.

“Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση “πούλησε” το ευρω-ομόλογο.

Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!”, έγραψε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Η θέση του υπουργού Ναυτιλίας

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μίλησε το πρωί του Σαββάτου στη Φαίη Μαυραγάνη για την υπόθεση, τονίζοντας ότι θα ισχύσει στην περίπτωσή του ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη.

“Τα μέτρα ισχύουν για όλους και τα μέλη του Κοινοβουλίου θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που δίνουν το καλό παράδειγμα”, ανέφερε.

“Οι λιμενικοί έκαναν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Ο κύριος Βαρουφάκης πρέπει να αποδείξει ότι η εξοχική του κατοικία στην Αίγινα είναι ο τόπος μονίμου κατοικίας”, είπε ακόμα.

“Αρνήθηκε να δείξει τη βεβαίωση μονίμου κατοικίας στους λιμενικούς και σχηματίστηκε η δικογραφία”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Το απόσπασμα από το “Τώρα ό,τι συμβαίνει”:

https://streamable.com/88p4hd