Γιάνης Βαρουφάκης: Πώς περιέγραψε το περιστατικό στο “Σαρλ ντε Γκολ”;
Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης: Πώς περιέγραψε το περιστατικό στο “Σαρλ ντε Γκολ”;

Γιάνης Βαρουφάκης: Πώς περιέγραψε το περιστατικό στο “Σαρλ ντε Γκολ”;

Ένα επεισόδιο δημιουργήθηκε ανάμεσα στον βουλευτή του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη και Γάλλων αστυνομικών στο αεροδρόμιο “Σαρλ Ντε Γκολ”.

Ιδού πώς το περιέγραψε ο ίδιος ο κύριος Βαρουφάκης στο μπλογκ του:

“Γάλλος αστυνομικός, αφού έλεγξε και επέστρεψε το διαβατήριο μου, για ακατανόητο λόγο, με έσπρωξε. Όταν διαμαρτυρήθηκα πέρασε στην κατάχρηση εξουσίας: μου απέσπασε το διαβατήριο και αρνήθηκε να μου το επιστρέψει. Έπρεπε να απαιτήσω την παρουσία ανωτέρου του ώστε να τερματιστεί το μικρό αυτό δράμα.

Όπως γράφω στην μηνυτήρια δήλωσή μου που ήδη κατέθεσε στις γαλλικές αρχές ο δικηγόρος μου,

  • Ως Έλληνας πολίτης, κι εκλεγμένος μέλος της Βουλής των Ελλήνων, έχω υποχρέωση να διαμαρτύρομαι απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές που στοχοποιούν τον οποιονδήποτε πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας.
  • Ως Ευρωπαίος πολίτης, αρνούμαι να αποδεχθώ την κανονικοποίηση τέτοιων συμπεριφορών στα ευρωπαϊκά σύνορα, ιδίως σε σύνορα εντός της Σένγκεν τα οποία, υποτίθεται, έχουν καταργηθεί.

ΥΓ1. Ευτυχώς, βίντεο που καταγράφηκαν από συνταξιδιώτες δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης του γεγονότος.

ΥΓ2. Αφού δήλωσα την πρόθεσή μου να προβώ σε μήνυση, με διασκέδασε η είδηση ότι ο αστυνομικός-δράστης προτίθεται να με μηνύσει με την σειρά του. Οι αστυνομικοί έχουν υποχρέωση να συλλαμβάνουν πολίτες που παρανομούν. (Αν παρανόμησα, γιατί δεν με συνέλαβε;) Μόνο οι πολίτες μηνύουν αστυνομικούς που κάνουν κατάχρηση αρχής”.

Μάλιστα υπάρχει το βίντεο με το επεισόδιο αναρτημένο από γαλλικά Μέσα όπως το έδωσαν σε αυτά συνταξιδιώτες του κυρίου Βαρουφάκη.

Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter αμέσως μετά το επεισόδιο, όπου κάνει λόγο για αποδόμηση της Ευρώπης: