Η «επίθεση» στον Σημίτη συσπειρώνει το ΚΙΝΑΛ
Πολιτική

Η «επίθεση» στον Σημίτη συσπειρώνει το ΚΙΝΑΛ

Η «επίθεση» στον Σημίτη συσπειρώνει το ΚΙΝΑΛ

Συσπειρωτικά για το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται πως λειτουργεί η «επίθεση», όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με αφορμή την εντολή για άνοιγμα των λογαριασμών του αναφορικά με την υπόθεση του C4I.

Μέχρι στιγμής, όλα τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, πολλά από τα οποία στο παρελθόν συμπορεύθηκαν ή αντιπαρατέθηκαν με τον κ. Σημίτη, του έχουν εκφράσει την απερίφραστη στήριξή τους. Πιο χαρακτηριστική κίνηση, όμως, ήταν η απόφαση της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά να συναντηθεί με τον κ. Σημίτη στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, προκειμένου να δώσει και «εικόνα» στην στήριξή της στο πρόσωπό του.

«Ματαιοπονούν. Με τη λάσπη στα χέρια θα μείνουν. Θα μας ξαναβρούν μπροστά τους», είπε χαρακτηριστικά στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους στη Βουλή η κ. Γεννηματά, μετά το τέλος του ραντεβού των δύο. Μάλιστα, σήμερα προγραμματίζεται συνάντηση του κ. Σημίτη με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. και βουλευτή Επικρατείας με το ΚΙΝ.ΑΛ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επικοινωνήσει με τον κ. Σημίτη, αλλά αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου μιλούσε τη Δευτέρα σε εκδήλωση του πανεπιστημίου LSE.

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ

Η «στοχοποίηση», όπως λέγεται, του κ. Σημίτη είναι, παράλληλα, αφορμή για την κ. Γεννηματά να τραβήξει ακόμα πιο σαφείς διαχωριστικές γραμμές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. που έχει μιλήσει για την ανάγκη «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκλογών το ταχύτερο δυνατό, εκτιμά πως είναι σε εξέλιξη, με ηθική αυτουργία του Μεγάρου Μαξίμου, ένα σχέδιο κατασυκοφάντησης του πολιτικού χώρου της δημοκρατικής παράταξης, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκομίσει εκλογικά οφέλη από την «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

Ο Ρασπούτιν και ο Γκαίμπελς

Μάλιστα, χθες η Χαριλάου Τρικούπη πήγε ένα βήμα παρακάτω, περιγράφοντας τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου. «Είναι απολύτως ορατό ένα παραθεσμικό σύστημα, ένας ιστός αράχνης φτιαγμένος από λάσπη, συκοφαντία και διαβολή. Έδρα του είναι τα υπόγεια του Μαξίμου. Εκτελεστικός βραχίονας ο Ρασπούτιν. Το μέτωπο εναντίον της παράταξης συγκροτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ , τους συμμάχους του στη δεξιά και την ακροδεξιά. Αναίσχυντα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και πληρωμένα τρόλ του Διαδικτύου, αναλαμβάνουν την διάχυση της λάσπης προς όλες τις κατευθύνσεις», έλεγαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Προσέθεταν, δε, ότι «οδηγός» της δράσης αυτού του συστήματος είναι το δόγμα «Γκαίμπελς», βάλτε όση πιο πολλή λάσπη, για όσους πιο πολλούς. Στο τέλος κάτι θα μείνει».