Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους η πρόταση μομφής – Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα
Πολιτική

Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους η πρόταση μομφής – Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα

Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους η πρόταση μομφής – Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα

Παρότι η αντιπολίτευση στήριξε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφική αναλογία των ψήφων της κυβέρνησης οδήγησε στην καταψήφισή της.

Σε σύνολο 299 ψηφισθάντων, οι 156 βουλευτές ψήφισαν κατά, οι 142 υπέρ ενώ υπήρξε και το «παρών» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό αναφορικά με τις ανεπάρκειες της με πιο πρόσφατο παράδειγμα το χάος που δημιουργήθηκε με την κακοκαιρία ενώ έθιξε επισταμένα το ζήτημα με τον Μένιο Φουρθιώτη και τις επικοινωνίες του με υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ παρά τις αρνήσεις τους.

«Κύριε Μητσοτάκη αποτύχατε, με τεράστιο κόστος για τον ελληνικό λαό. Οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία στην προπαγάνδα, αλλά εσείς έχετε εθιστεί στη διαστρέβλωση της αλήθειας. Έχετε κλειστεί μέσα σε μία προστατευτική γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς. Κύριε Μητσοτάκη, έχετε τελειώσει πολιτικά, ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν που πιστεύετε ότι όλα πηγαίνουν καλά. Αντί να απολογηθείτε στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν, τους κουνήσατε το δάχτυλο. Και ως ασπίδα σας, έχετε την τραγωδία στο Μάτι. Το Μάτι, ήταν και παραμένει ένα συλλογικό τραύμα το οποίο απαιτεί σεβασμό, σεμνότητα και όχι μικροκομματικά παιχνίδια που διαρκώς κάνετε για να αποκρύψετε τις δικές σας ευθύνες.

Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Την κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες; Είναι η πρώτη φορά που η “νύχτα” διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναρωτιέμαι, γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε έναν υπόδικο παρουσιαστή; Πώς απέκτησε φύλαξη 12 αστυνομικών; Πώς αυτός ο άνθρωπος είχε τόσο στενές σχέσεις με τόσους υπουργούς σας; Πώς το “δεξί” σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης με τη μισή κυβέρνηση;» ανέφερε μέσα σε όλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε εξίσου οξείς τόνους.

«Μας είπατε ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Αυτό είναι τόσο ακριβές όσο όταν μας λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να κερδίσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης.

«Όσοι σας άκουγαν έκλεισαν την τηλεόραση λέγοντας, πάλι μια από τα ίδια. Ακόμα και όταν επιμένατε στο αίτημά σας για εκλογές δεν είπατε τίποτα. Δεν υπήρχε πειστική πρόταση. Τι ακριβώς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ; Να καταδικαστεί εν μέσω πανδημίας μια κυβέρνηση 32 μηνών για να προκύψει και να κυβερνήσει ποιος; Αυτός που επί 2,5 χρόνια δεν έκανε ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του; Αυτός που δεν έχει αλλάξει ούτε ένα από τα στελέχη της ηγετικής ομάδας που ηττήθηκε κατά κράτος στην κάλπη. Είναι ερωτήματα που από μόνα τους δίνουν την απάντηση».