Κατερίνα Σακελλαροπούλου: “Η Ελλάδα κατάφερε να γίνει ένα υπόδειγμα στη διαχείριση αυτή διότι σώθηκαν ζωές”
Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: “Η Ελλάδα κατάφερε να γίνει ένα υπόδειγμα στη διαχείριση αυτή διότι σώθηκαν ζωές”

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: “Η Ελλάδα κατάφερε να γίνει ένα υπόδειγμα στη διαχείριση αυτή διότι σώθηκαν ζωές”

Τι συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο;

Για πρώτη φορά μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της επισκέφτηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος την ενημέρωσε διεξοδικά για την μέχρι τώρα πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα.

“Πολύ χαίρομαι που σας επισκέπτομαι για πρώτη φορά διά ζώσης μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει προφανώς πολλές φορές και τηλεφωνικά, αλλά και μέσω skype για να μπορέσω να σας ενημερώνω για τις εξελίξεις στο μέτωπο της μάχης την οποία δίνουμε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί και με θεσμικό τρόπο τη μετάβαση στην επόμενη φάση αυτής της μεγάλης μάχης την οποία δίνουμε” είπε ο πρωθυπουργός.

“Η πρόθεσή μου είναι αυτή την επικοινωνία να την θεσμοθετήσουμε, να έχει τακτικά χαρακτηριστικά. Θεωρώ θεσμική μου υποχρέωση να σας ενημερώνω προσωπικά για όλα τα βασικά ανοιχτά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Οπότε και πάλι να σας ευχηθώ, στο γραφείο σας, καλή επιτυχία για την ανάληψη των καθηκόντων σας, καλή δύναμη” είπε στην κ. Σακελλαροπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η Ελλάδα υπόδειγμα στη διαχείριση”

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος είπε στον κύριο Μητσοτάκη:

“Προσπάθησα αυτές τις μέρες να σκεφτώ τα θετικά που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περάσαμε και εμείς και η ανθρωπότητα και συνεχίζει βέβαια να περνάει. Νομίζω ότι η Ελλάδα κατάφερε να γίνει ένα υπόδειγμα στη διαχείριση αυτή διότι σώθηκαν ζωές και γιατί καταφέραμε να εντυπωσιάσουμε όπως παρακολουθεί κάθε μέρα κανείς τον ξένο τύπο”.

“Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα πειθαρχούμε και θα δεχόμαστε την εφαρμογή των μέτρων γιατί βέβαια τα προβλήματα που είχε ο τόπος μας περιμένουν. Η οικονομική κρίση και πάλι, τα προβλήματα, δηλαδή, πώς θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας από αυτή τη σκοπιά, η κλιματική κρίση που υπήρχε και θα πρέπει όλες οι πολιτικές να προσαρμόζονται και σε αυτή”, τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

https://streamable.com/00f3mv

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ