Κόντρα Πολάκη – Κικίλια με φόντο τα έξοδα νοσηλείας του δασοπυροσβέστη
Πολιτική

Κόντρα Πολάκη – Κικίλια με φόντο τα έξοδα νοσηλείας του δασοπυροσβέστη

Κόντρα Πολάκη – Κικίλια με φόντο τα έξοδα νοσηλείας του δασοπυροσβέστη

Η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο ΚΑΤ και τον εθελοντή δασοπυροσβέστη που τραυματίστηκε και οι δηλώσεις του μετά από αυτήν δεν έμειναν ασχολίαστες από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Αφορμή για το αιχμηρό σχόλιο και την “κόντρα” που ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν η δήλωση Κικίλια ότι το κράτος θα καλύψει όλα τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και της αποκατάστασης του δασοπυροσβέστη.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας ο κ. Πολάκης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς. Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, πάλι δεν πληρώνει, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από τον Φλεβάρη του 2016 ισχύει ο νόμος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!! (εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου…)

Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση”.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2359646870945447&id=100007004708966

Η ανάρτηση Πολάκη δεν έμεινε φυσικά χωρίς απάντηση, με τον Βασίλη Κικίλια να κάνει αναφορά στο Μάτι:

“Κύριε Πολάκη, γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ. Θα καλύψουμε ότι χρειαστεί, όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που άφησες ακάλυπτους 1 χρόνο τώρα. Τέλος με τα ψέματά σας και τη μικροπολιτική”.