Κώστας Μπακογιάννης: Τι συζήτησε με τους Ρέππα – Παπαθανασίου;
Πολιτική

Κώστας Μπακογιάννης: Τι συζήτησε με τους Ρέππα – Παπαθανασίου;

Κώστας Μπακογιάννης: Τι συζήτησε με τους Ρέππα – Παπαθανασίου;

«Η Αθήνα χρειάζεται μια επίθεση Πολιτισμού», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέπτυξε το σχέδιο του για την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το κτίριο του Ακροπόλ.

«Υπήρξαν αντιδράσεις από καθηγητές γι’ αυτό», του είπε ο Θανάσης Παπαθανασίου, με τον Κώστα Μπακογιάννη να απαντά: «Εντάξει, πάντα υπάρχουν αντιδράσεις» και τον Μιχάλη Ρέππα να συμπληρώνει: «Στο μόνο που δεν υπάρχει αντίδραση είναι να ανοίξεις το παράθυρο και να αρχίσεις να πετάς λεφτά έξω».

Η επικινδυνότητα και τα όρια

Στη συζήτηση ανάμεσα στους τρεις άνδρες υπήρξε συμφωνία στο γεγονός ότι ένας περίπατος στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι ασφαλής, με τον Μιχάλη Ρέππα να μοιράζεται μαζί τους μια εμπειρία που τον έκανε να τρομάξει.

Ακόμα, αναφέρθηκαν στην ηχορύπανση και τα σημεία που χρειάζεται να πεζοδρομηθούν, στα graffiti, όπου πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί και πρόστιμα όταν χρειάζεται, στον αντικαπνιστικό νόμο που είναι σαν να μην υπάρχει, ενώ σχολίασαν και τον τραγέλαφο των συναρμοδιοτήτων του δήμου με άλλους φορείς, σε μία σειρά από ζητήματα που θα έπρεπε εκείνος να έχει την αποκλειστική ευθύνη.