Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη Δευτέρα
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη Δευτέρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη Δευτέρα

Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα είναι 150 ευρώ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω ενός διαγγέλματος ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό την απαγόρευση της κυκλοφορίας από το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου.

Ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, αναφέροντας: «Δεν θα αφήσω μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών».

Το κάνω για να προστατεύσω την υγεία μας, είπε ακόμα.

«Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23ης Μαρτίου, από αύριο δηλαδή, ισχύει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του.

«Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες» τόνισε.

«Το κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να μεριμνά για την υγεία των πολιτών και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία». πρόσθεσε ο κύριος Μητσοτάκης.

Όσοι παρανομούν θα πληρώνουν πρόστιμο

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το πρόστιμο για τους παραβάτες θα είναι 150 ευρώ.

«Από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα», υπογράμμισε ακόμα.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

«Ο κορονοϊός δεν ξεχωρίζει σύνορα ή έθνη, εισοδήματα ή κοινωνικές ομάδες. Απειλεί τον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν κατοικεί. Απέναντί του, είμαστε όλοι ίσοι», τόνισε.

Το διάγγελμά του:

https://streamable.com/bej2s

Ποιες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν;

Στις 19:00 θα γίνουν ανακοινώσεις για νέα μέτρα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (Ριζαρείου 1, Χαλάνδρι), από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Πηγή: ΑΠΕ