Κυριάκος Μητσοτάκης: Από την φιλελληνική Φλόριντα ξεκίνησε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από την φιλελληνική Φλόριντα ξεκίνησε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από την φιλελληνική Φλόριντα ξεκίνησε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

Τον υποδέχτηκαν οι ομογενείς - Το δώρο στη Μαρέβα

Στην Αμερική βρίσκεται από την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επέλεξε να ξεκινήσει την τριήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ από το Tarpon Springs στη Φλόριντα, που αποτελεί την αμερικανική πόλη με τη μεγαλύτερη αναλογία Ελλήνων ομογενών κατοίκων στις ΗΠΑ.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Tarpon Springs, καθώς ακόμα και ο Ελευθέριος Βενιζέλος την περίοδο που ήρθε σε αυτή την πόλη των ΗΠΑ πριν από 98 χρόνια, δεν ήταν πρωθυπουργός.

Με παραδοσιακούς χορούς υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό οι ομογενείς

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χρυσόστομο Αλαχούζο, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Gus Bilirakis και συνομίλησε με πολλούς απόδημους Έλληνες που μένουν μόνιμα στο Tarpon Springs.

Κατά την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο δικαίωμα ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων ενώ αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο: «Θα συζητήσω μαζί του τους σοβαρούς κινδύνους που εγείρει για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή η επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας. Θα επαναλάβω πως δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Θα συζητήσουμε επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τη στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας».

https://streamable.com/g4brw

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει στο ταξίδι του η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη η οποία δέχτηκε και η ίδια δώρα από την ομογένεια.