Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυσαρέσκεια των καλλιτεχνών που συναντήθηκαν μαζί του
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυσαρέσκεια των καλλιτεχνών που συναντήθηκαν μαζί του

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυσαρέσκεια των καλλιτεχνών που συναντήθηκαν μαζί του

Με ανακοίνωσή τους τα σωματεία καλλιτεχνών, αλλά και τραγουδοποιοί που συναντήθηκαν, χθες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησαν την απόσυρση του σχετικού τηλεοπτικού σποτ από τη Ν.Δ.. Θεωρούν πως τα πρόσωπά τους χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο προεκλογικού αγώνα.

Ένας από τους τραγουδοποιούς ήταν και ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση, υποστήριξε: «Ήμουν μαζί με τους δημιουργούς (κάθε ιδεολογίας και μουσικού ύφους) με πρωτεργάτη τον Σταύρο Ξαρχάκο, που ζήτησαν από τον πρώην ΥΠΠΟ, Νίκο Ξυδάκη, να διατάξει έλεγχο στην ΑΕΠΙ, ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα, και τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Βερναρδάκη, Επίτροπο στην Εταιρεία και δημιουργία νέου, διαφανούς φορέα που θα εξυπηρετεί και εμάς και όλη την κοινωνία. Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση είδαμε τα αιτήματά μας να ικανοποιούνται και είμαι αυτή τη στιγμή εκλεγμένο μέλος και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΥΕΔ, της μεταβατικής υπηρεσίας που δημιουργεί τον νέο, καθαρό, σύγχρονο οργανισμό μας.  Η συζήτησή μας με τον κ. Μητσοτάκη, όπως και με τους άλλους αρχηγούς κομμάτων που συναντήσαμε ή θα συναντήσουμε, είχε σκοπό τη στήριξη από όλα τα κόμματα στην ΕΥΕΔ μέχρι να προχωρήσουμε στο καινούργιο, καθώς και άλλα αιτήματα ζωτικά για τους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού. Θα ήθελα λοιπόν να διαχωρίσω τη θέση μου από την χρήση της εικόνας μου σε ένα σποτ που κύριος σκοπός του είναι η προεκλογική χρήση. Επειδή δεν έχει δε χρησιμοποιηθεί ποτέ η εικόνα μου σε προεκλογικό σποτ οποιουδήποτε κόμματος, παρακαλώ να αποσυρθεί. Αντιθέτως, πηγαίνω και θα πηγαίνω σε συναυλίες που στηρίζουν σκοπούς ανώτερους από το προσωπικό ή επαγγελματικό μου συμφέρον».

Από την πλευρά του, ο κ. Ξαρχάκος τόνισε ανάμεσα σε άλλα σε ανάρτησή του στο Facebook: «Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας.
Λυπάμαι πάρα πολύ. Ως ένας άνθρωπος, ο οποίος μάχεται εδώ και δεκαετίες για τα δικαιώματα των δημιουργών, απέναντι στη ληστρική και κακουργηματική διαχείρισή τους από την ΑΕΠΙ και την οικογένεια Ξανθόπουλου, οφείλω με λίγα λόγια να διευκρινίσω κάποια πράγματα, όσο πιο σύντομα μπορώ, διότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά και δίκαιοι ως προς το ποιοι βοήθησαν και ποιοι όχι, στον αγώνα αυτό, αλλά και να είναι συγκεκριμένα τα όρια των εκάστοτε πολιτικών απέναντι σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος δεν έχει σχέση με κανένα κόμμα και καμία παράταξη. Καταρχάς, θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ».

Φυσικά, και το Σωματείο «ΑΣΜΑ 450+», σε ανακοίνωσή του, επισήμανε: «Διαχωρίζουμε εντελώς, λοιπόν, τη θέση μας, οι δημιουργοί του ΑΣΜΑ που εμφανιζόμαστε στο βίντεο αυτό (ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι μάλιστα εκλεγμένοι Πρόεδρος και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΥΕΔ, άρα και απόλυτοι έξωθεν εκπρόσωποί μας) από την ανάγνωση της συζήτησης από τον κύριο Μητσοτάκη και ζητάμε επιτέλους –με όλη την αγωνία στην οποία έχουμε περιέλθει- να μην γίνεται αυτή προεκλογικό παιχνίδι, και εμείς συνεχώς μπαλάκι ανάμεσα σε διάφορα συμφέροντα. Δεν αξίζει στην τόσων ετών προσφορά μας».

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σημερινή δήλωσή του, είπε πως τα λόγια του ίσως παρερμηνεύθηκαν και μόνος του στόχος ήταν να στηρίξει το ελληνικό τραγούδι.