Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στις ΗΠΑ – Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στις ΗΠΑ – Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στις ΗΠΑ – Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Στο πλευρό του θα βρίσκεται και η σύζυγό του Μαρέβα

Την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου θα παραμένει μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου, ενώ την Τρίτη 6 του μήνα θα συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού αρχίζει με τη συνάντησή του με τον δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς Χρυσόστομο Αλαχούζο και το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Γκας Μπιλιράκης.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με τους απόδημους Έλληνες της Φλόριντα στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΑΧΕΠΑ στην οποία θα συμμετάσχει και η Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Τη Δευτέρα, θα συμμετάσχει στην εορτή των Θεοφανείων στο Τάρπον Σπρινγκς, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρέβα.

Την Τρίτη η συνάντηση με τον Τραμπ

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με την ηγεσία του Atlantic Council και θα συμμετάσχει σε πάνελ με τον αντιπρόεδρο του Atlantic Council Ντέιμον Γουίλσον.

Αργότερα, θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Στις 14.00 ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα ακολουθήσει συνάντηση διευρυμένων αντιπροσωπειών.

Την Τετάρτη θα επισκεφθεί τη Γερουσία και θα συναντηθεί με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, καθώς; και τη διακομματική ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Λίγο αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτουν ομογενειακές οργανώσεις και αμέσως μετά θα συναντηθεί με Αμερικανούς επενδυτές.

Στις 18.00 θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτουν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Στο ταξίδι αυτό θα τον συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, o υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: ΑΠΕ