Κυριάκος Μητσοτάκης: Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο

Τι συζήτησαν;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα Φραγκίσκο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τον κορονοϊό και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή του.

Παράλληλα, συζήτησαν θέματα προστασίας και ο πρωθυπουργός ανέπτυξε την πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της Ελλάδας, όπως δήλωσε.

Αναφορικά με την προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι πρόσφυγες, ο Ποντίφικας αναγνώρισε τις εξαιρετικές προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε ταυτόχρονα τη θλίψη του για το γεγονός ότι δεν έχουν ανταποκριθεί περισσότερες χώρες στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και τόνισε ότι προσβλέπει στην επίσκεψή του στη χώρα μας μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Την ίδια στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός υπενθύμισε τους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021, και πρότεινε στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά την επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, να επισκεφθεί πόλεις που βρίσκονται στο επίκεντρο των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Το ρεπορτάζ του OPEN:

https://streamable.com/3j60j3

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ