Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας»
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας»

Τι ανέφερε για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη;

Στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική στα πλαίσια της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αναστολή των πλειστηριασμών και την οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους όσον αφορά τη ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη: «Το λέω ξεκάθαρα, η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα από όλα την κυβέρνηση αλλά και τους τοπικούς άρχοντες και όλους όσοι επεδίωξαν να εορτάσουμε έτσι όπως εορτάστηκε τελικά η γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Η αλήθεια είναι ότι στη Θεσσαλονίκη η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε ότι πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Αυτό στο οποίο αναφερθήκατε ότι δήθεν είπε ο κ. Γεωργιάδης, είναι ότι πέσαμε έξω στη εκτίμηση της Θεσσαλονίκης, όχι στον τουρισμό. Στο πόσο γρήγορα αυξήθηκαν τα κρούσματα. Πέσαμε έξω όχι μόνο εμείς αλλά και όλοι οι ειδικοί, οι επιδημιολόγοι. Θα έπρεπε να είχαμε κάνει παρέμβαση πιο νωρίς.

Τώρα γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες όχι μόνο του εθνικού συστήματος υγείας αλλά και του ιδιωτικού τομέα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ