Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος που συνεργάστηκαν για να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι»
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος που συνεργάστηκαν για να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι»

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος που συνεργάστηκαν για να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι»

Η καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ

Τα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης.

Επισκέφθηκε και το περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ.

«Ξέρω πολύ καλά ότι όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζετε μεγάλα ζητήματα με το κόστος της ενέργειας. Αρκεί να σας πω ότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν δεκαπλασιαστεί από τα επίπεδα που βρισκόντουσαν πριν από 2 χρόνια.

Είναι μία παγκόσμια πραγματικότητα την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε ήδη χτίσει ένα πλέγμα θωράκισης της ελληνικής κοινωνίας σε εθνικό επίπεδο και βεβαίως προσδοκούμε πάντα σε μία περαιτέρω ευρωπαϊκή υποστήριξη προκειμένου να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να ανακουφίσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Σε αυτήν τη διαδικασία διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος και ο ελληνικός μηχανισμός ανάκτησης των υπέρ εσόδων από τους παραγωγούς ενέργειας είναι αυτή τη στιγμή το μοντέλο πάνω στο οποίο θα χτιστούν και οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να υιοθετηθούν από όλα τα κράτη-μέλη».

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το περίπτερο του Πυροσβεστικό Σώματος δίνοντας ένα τεράστιο «ευχαριστώ» που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και σε όλους τους κρατικούς φορείς οι οποίοι -πιστεύω για πρώτη φορά- συνεργάστηκαν μαζί με την κοινωνία των πολιτών σε αυτό το επίπεδο για να έχουμε πραγματικά ένα καλό καλοκαίρι.

Πέρυσι όταν η χώρα χτυπήθηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, είχα αναλάβει μία δέσμευση ότι θα κάνουμε μία σκληρή αξιολόγηση των αδυναμιών μας και θα προχωρήσουμε σε μία ουσιαστική αναδιάταξη των δυνάμεων.

Όλα αυτά τα οφείλουμε στη σκληρή δουλειά την οποία κάνατε. Και φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Η περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, παραμένουμε σε εγρήγορση.

Όμως είναι μία πάρα πολύ καλή απόδειξη ότι είμαστε σε θέση, ως Πολιτεία, να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Να αναγνωρίζουμε με θάρρος, με ειλικρίνεια τα λάθη μας και να προχωράμε μπροστά».

Στη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο ανάπλασης.

«Χαίρομαι που τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε συμφωνήσει και πού κάτι το οποίο ξεκίνησε σαν μία ιδέα -πολλοί τη χαρακτήριζαν επιστημονικής φαντασίας- παίρνει σάρκα και οστά και βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να παρουσιάσουμε, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οπτικοποιημένο το σχέδιό μας για την ανάπλαση της ΔΕΘ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.