Κυριάκος Μητσοτάκης: “Αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα”
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα”

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα”

Ανακοίνωσε οικονομική ενίσχυση για 155.000 ανέργους

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας κατά τη διάρκεια του νέου του διαγγέλματος.

“Δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μας εξοπλίζει με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη. Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμα. Η παραμικρή επανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις, διότι είναι σημαντικό να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

“Ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας χτίζεται ήδη”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες έγιναν όσα δεν έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες και δήλωσε ότι θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ με περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ.

Παράλληλα, μίλησε για την εξέλιξη της χώρας στην ψηφιακή πραγματικότητα, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά των Ελλήνων πολιτών και την κινητοποίηση της κοινωνίας μας.

“Το μεγαλύτερο κέρδος μας είναι η εμπιστοσύνη προς το κράτος, προς την κυβέρνηση, προς τον συμπολίτη”, υπογράμμισε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης, λίγο αργότερα.

“Η Ελλάδα μετά την πανδημία πρέπει να είναι μια ανανεωμένη Ελλάδα. Η κρίση ίσως μας πληγώσει. Θα μας έχει οπλίσει ωστόσο με πολύτιμες εμπειρίες για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κράτος”, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους.

“Στη μάχη κατά του Covid-19 o Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Σήμερα σας λέω ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα”, τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας: “Αυτό το Πάσχα θα το περάσουμε χωριστά από τα δικά μας πρόσωπα”.

Ολόκληρο το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

https://streamable.com/7igehk

https://streamable.com/6mfggg