Μαρίνα Πατούλη: Έκοψε την πίτα του Δικτύου SDG 17 Greece στο πλευρό του Νίκου Παπαδάκη
Πολιτική

Μαρίνα Πατούλη: Έκοψε την πίτα του Δικτύου SDG 17 Greece στο πλευρό του Νίκου Παπαδάκη

Μαρίνα Πατούλη: Έκοψε την πίτα του Δικτύου SDG 17 Greece στο πλευρό του Νίκου Παπαδάκη

Με πολυεπίπεδη εκπροσώπηση από την ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή αλλά και σύσσωμη την τοπική αυτοδιοίκηση, έκοψε διαδικτυακά την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα για το 2021 το Δίκτυο Πόλεων SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού «Μίκης Θεοδωράκης» παρόντων της Προέδρου του Δικτύου, Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού και μέλους του ΔΣ του Δικτύου Ηλία Αποστολόπουλου, και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου και Ταμία του ΔΣ του Δικτύου Γιάννη Φωστηρόπουλου, σε απευθείας διαδικτυακή σύνδεση χαιρέτισαν την εκδήλωση υπουργοί -μεταξύ των οποίων ο Μάκης Βορίδης και η Νίκη Κεραμέως- ευρωβουλευτές, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και μέλη του Δικτύου από την αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο οποίος μετέφερε μήνυμα χαιρετισμού προς όλα τα μέλη του Δικτύου και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για μια χρονιά συνεργασίας και νέων κατακτήσεων για το Δίκτυο SDG17Greece.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρεσβευτής Δικτύου SDG17Greece Νίκος Παπαδάκης.

Η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, κατά την έναρξη του χαιρετισμού της, εξέφρασε τη συγκίνησή της για την αθρόα συμμετοχή στο κάλεσμα του Δικτύου και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη διαδικτυακή παρουσία τους

Το μέλος του Δικτύου SDG 17 Greece που ανέδειξε η ψηφιακή κοπή της Βασιλόπιτας ως νικητή του φλουρί και Τιμώμενο Μέλος του Δικτύου για το 2021 ήταν ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Ο Τιμώμενος Δήμος θα είναι ο Πρεσβευτής του Δικτύου SDG 17 Greece για όλο το 2021 και ο επίσημος αγγελιαφόρος για τη διάδοση των μηνυμάτων του Ο.Η.Ε στην ελληνική κοινωνία. Τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης συνεχάρη η Πρόεδρος του Δικτύου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση στρατηγικών με επίκεντρο τους Στόχους για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής. Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε ότι μέσα από αυτή την τιμητική θέση, θα προσπαθήσει να συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση των στοχεύσεων του Δικτύου.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης επιμελήθηκαν η Μιμή Ρουφογάλη, Σολίστ, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Διεθνών Σχέσεων, Εθιμοτυπίας Δήμου Παπάγου – Χολαργού, ο Νικόλας Καραγκιαούρης, βαρύτονος και η Παιδική Χορωδία Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων.