Μητσοτάκης: “Κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά”
Πολιτική

Μητσοτάκης: “Κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά”

Μητσοτάκης: “Κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά”

Σαφές μήνυμα εναντίον των καταλήψεων έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του από την Πάτρα, λέγοντας ότι «κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά», αλλά και επιμένοντας ότι δεν πρέπει ο πατριωτισμός να γίνει «προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού».

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όμως, κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Ο κάθε Έλληνας και το κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτήν την κακή συμφωνία. Ας το κάνει, όμως, κρατώντας τα σχολεία ανοιχτά και σεβόμενος πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας», τόνισε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αντιπαράθεση με την κυβέρνηση

Θυμίζουμε πως έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει οι καταλήψεις σχολείων, αλλά και τα περιορισμένης συμμετοχής μαθητικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα χθες, καθώς, από τη μία η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ ότι κάνει τα «στραβά μάτια» στις κινητοποιήσεις, ενώ η ΝΔ καταδικάζει τις καταλήψεις.