Μητσοτάκης: Βόλτα στους δρόμους της Κυψέλης
Πολιτική

Μητσοτάκης: Βόλτα στους δρόμους της Κυψέλης

Μητσοτάκης: Βόλτα στους δρόμους της Κυψέλης

Την Κυψέλη επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχίζοντας από την οδό Κυψέλης, όπου επισκέφθηκε καταστήματα και άκουσε τους καταστηματάρχες, κατευθύνθηκε προς τη δημοτική αγορά της περιοχής, την πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στην οποία εφαρμόζεται ένα νέο μοντέλο συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με διαχειριστή το Impact Hub Athens (δείτε φωτογραφίες στο Slideshow παραπάνω).

Τα “φροντιστήρια” για αλλοδαπούς

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στεγάζονται πλέον διάφορες κοινωνικές επιχειρήσεις τις οποίες επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Ανάμεσα σε αυτές, η Caritas Hellas, στον χώρο της οποίας βρήκε ξένους σπουδαστές να πραγματοποιούν μαθήματα αγγλικών και ελληνικών, με απώτερο σκοπό την απορρόφηση τους από την ελληνική αγορά εργασίας. Άλλος ένας χώρος που προκάλεσε πολύ θετική εντύπωση στον κ. Μητσοτάκη ήταν η γκαλερί “13m2”, που εκθέτει έργα τέχνης από τους μαθητές του εργαστηρίου ειδικής αγωγής “Μαργαρίτα”.

Η τοπική κοινωνία, παρά τις αρχικές της αντιδράσεις, σιγά, σιγά αγκαλιάζει την καινούρια αυτή προσπάθεια, που γεμίζει ξανά με κόσμο τον χώρο της Δημοτικής Αγοράς. Στη συνομιλία που είχε με τους διαχειριστές του Impact Hub, έγινε αναφορά στις προοπτικές ανάπτυξης που έχουν τέτοια εγχειρήματα καθώς και στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να καταστούν βιώσιμες ανάλογες προσπάθειες. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε πως η επιτυχημένη πρακτική στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές της Ελλάδας.

Στη συνέχεια περπάτησε στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη όπου συνομίλησε με πολίτες στις καφετέριες. Μία κυρία ανέφερε στον Πρόεδρο: “Εγώ ψήφισα δύο φορές ΣΥΡΙΖΑ αλλά για πρώτη φορά θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία”

Πριν επιστρέψει στα γραφεία του κόμματος πραγματοποίησε μια σύντομη επίσκεψη στο Α.Τ. Κυψέλης.

Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Κυψέλη το πρωί της Πέμπτης

Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Κυψέλη το πρωί της Πέμπτης

Η απάντηση στον πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, έσπευσε να απαντήσει και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή.

«Εδώ στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος, για τον οποίο μίλησε σήμερα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, με τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι Έλληνες πολίτες. Ας έρθει μία βόλτα εδώ στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Τσίπρας, να μιλήσει στους συνταξιούχους, να μιλήσει στους μαγαζάτορες, να μιλήσει στους ελεύθερους επαγγελματίες, να μιλήσει στους ανέργους και να τους πείσει για αυτή την Ελλάδα την οποία μόνο ο ίδιος βλέπει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει πίσω πολύ λίγα από τα πολλά τα οποία πήρε αυτά τα τέσσερα χρόνια από τους Έλληνες πολίτες. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να πανηγυρίζει. Έχει πάρα πολλούς λόγους να απολογείται για τη σημερινή εικόνα της Ελλάδος.  Οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση στον κ. Τσίπρα και στην εικονική πραγματικότητα την οποία φιλοτεχνεί, με έμφαση στις επόμενες εθνικές εκλογές», προσέθεσε ακόμα.