“Ναι” στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ
Πολιτική

“Ναι” στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

“Ναι” στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Με αυξημένη πλειοψηφία πάει για την εκλογή της η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος

Υπέρ της υποψηφιότητας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου τάχθηκαν τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής με ανακοινώσεις τους.

“Θα δώσουμε τη δυνατότητα ώστε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έτσι αρμόζει για όποιον αναλαμβάνει τη βαριά ευθύνη –όπως το Σύνταγμα ορίζει- να είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια ο εκφραστής της ενότητας του λαού και της Δημοκρατίας μας” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η απόφαση στο ΚΙΝΑΛ ελήφθη ομόφωνα στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κατόπιν εισήγησης της προέδρου, Φώφης Γεννηματά.

«Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης. Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή. Γι’ αυτό, και θα έχει τη στήριξή μας».