Ο Κώστας Βλάσης είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών
Πολιτική

Ο Κώστας Βλάσης είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών

Ο Κώστας Βλάσης είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών

Με απόφαση του πρωθυπουργού

Μετά την πρόσφατη παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη, νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό ορίζεται ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης.

Η απόφαση ήταν του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εκτιμά ιδιαιτέρως τις ικανότητες τουπου παρά το νεαρό της ηλικία του έχει καταφέρει να διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον πολιτικό στίβο.

Ο 44χρονος Κώστας Βλάσης είναι χειρουργός-ορθοπεδικός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε και το Διδακτορικό του το 2005.

Εν συνεχεία πέρασε με επιτυχία από τις ακαδημαϊκές βαθμίδες του Λέκτορα και του Επίκουρου Καθηγητή, ενώ από το 2016 είναι Αναπληρωτής Σχολής της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας.

«Επιπλέον, κατά κοινή ομολογία ο Αρκάς βουλευτής είχε μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στη νίκη της ΝΔ και του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ανέλαβε προσωπικά την οργάνωση του εκλογικού αγώνα του υποψήφιου Περιφερειάρχη κερδίζοντας μια πολύ δύσκολη μάχη και μια Περιφέρεια που πολλοί στην παράταξη θεωρούσαν χαμένη υπόθεση», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας ο κ. Βλάσης διετέλεσε Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ενώ υπήρξε εισηγητής σε σημαντικά νομοσχέδια.

Το ρεπορτάζ του Open:

https://streamable.com/p8f6o