Ο Τσίπρας βγαίνει από το γραφείο του και θέτει τα διλήμματα των εκλογών
Πολιτική

Ο Τσίπρας βγαίνει από το γραφείο του και θέτει τα διλήμματα των εκλογών

Ο Τσίπρας βγαίνει από το γραφείο του και θέτει τα διλήμματα των εκλογών

Όλο και συχνότερα αναμένεται να βγαίνει από το γραφείο του ο πρωθυπουργός, στην προσπάθειά επανασύνδεσης με τους πολίτες και εκλογικής ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ξεκινά να θέτει και τα διλήμματα των εκλογών.

Έτσι, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σήμερα στα Καλάβρυτα, όπου θα έχει επαφές με κτηνοτρόφους και κατοίκους, ενώ αργότερα θα συναντηθεί και με τον δήμαρχο Καλαβρύτων. Η στρατηγική εξωστρέφειας του Μαξίμου έχει ξεκινήσει εδώ και μερικό διάστημα, με τον πρωθυπουργό προ ημερών να πηγαίνει στο Μάτι, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση εκπροσώπων των κατοίκων με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία των δράσεων ανοικοδόμησης της περιοχής.

Τα διλήμματα των εκλογών

Γενικότερα, πάντως, ο πρωθυπουργός περιγράφει τα διλήμματα, με τα οποία θα φτάσει ως τις κάλπες. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αναφέρεται στα θετικά μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή, σε αντίθεση με τις θέσεις της ΝΔ. Και αυτό, γιατί, σύμφωνα με τη συλλογιστική του κ. Τσίπρα, η κυβέρνησή του εφαρμόζει μια πολιτική πέρα από το Μνημόνιο, ενώ, αντίθετα, η ΝΔ επιθυμεί την επιστροφή «από το παράθυρο» σκληρών «μνημονιακών» και «νεοφιλελεύθερων» πολιτικών, τύπου ΔΝΤ.

Όπως το έθεσε, ο κ. Τσίπρας, η ΝΔ επεξεργάζεται ένα «δόγμα του σοκ», εάν κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση. Έτσι, ο κ. Τσίπρας θα θέτει όλο και συχνότερα το ερώτημα στους πολίτες, αν προτιμούν τη δική του πολιτική ή τη «μνημονιακή τακτική» της ΝΔ.

Ταξίδια σε Μόσχα και ΗΠΑ

Και μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν στο εσωτερικό, αλλά, παράλληλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται και για δύο σημαντικά ταξίδια που θα γίνουν έως το τέλος του χρόνου. Έτσι, την Παρασκευή, στις 7 του μήνα, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Μόσχα, όπου έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε μια προσπάθεια να λιώσουν οι πάγοι, μετά την κλιμάκωση του καλοκαιριού, όταν η κυβέρνηση απέλασε Ρώσους διπλωμάτες με αφορμή ενέργειές τους σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, στις 13 Δεκεμβρίου κυβερνητική αποστολή υπό τον κ. Κατρούγκαλο, αλλά και τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη, αναμένεται να βρεθεί στις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν σημαντικά προγραμματισμένα ραντεβού. Ένα από αυτά είναι με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο, αλλά και με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον.