«Κράμερ εναντίον Κράμερ» για το Μαρούσι
Πολιτική

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» για το Μαρούσι

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» για το Μαρούσι

H απόφαση της Μαρίνας Πατούλη να διεκδικήσει τη δημαρχία στο Μαρούσι, αν μη τι άλλο, προκάλεσε αναταραχή. Και αυτό, γιατί, πέρα από τις lifestyle αναφορές της, η κ. Πατούλη δεν παύει να είναι σύζυγος του απερχόμενου δημάρχου Αμαρουσίου, αλλά και υποψηφίου για την περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ. Ο οποίος, με χθεσινή του παρέμβαση, κατέστησε ξεκάθαρα σαφές ότι δεν την στηρίζει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι καμία προσυνεννόηση δεν υπήρξε μεταξύ τους για την ανακοίνωση που έκανε.

Αυτό που συζητείται στο παρασκήνιο είναι ότι η κα. Πατούλη, αίφνης, άλλαξε την άποψή της. Εκεί που θα πήγαινε για υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Μαρούσι, εγκαταλείποντας τον δήμο Πεύκης, όπου είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος το 2014, θητεύοντας και ως αντιδήμαρχος, αποφάσισε, τελικά, με δήλωσή της προ-παραμονές Χριστουγέννων να δώσει τη μάχη της δημαρχίας.

Η δημοσκόπηση

Σε δήλωσή της, η κ. Πατούλη επικαλείται μια δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας προ ολίγου καιρού και την εμφανίζει να έχει διακομματική αποδοχή, την ώρα που οι ανθυποψήφιοί της στον δήμο παλεύουν να πιάσουν διψήφιο ποσοστό. Με βάση τη δημοσκόπηση της εταιρείας OpinionPoll, το 48% των ψηφοφόρων της  Ν.Δ , το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από το 20%  των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν την κ. Πατούλη, αν αποφάσιζε να είναι υποψήφια Δήμαρχος. Σημειωτέον, στην ίδια έρευνα, ο υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος συγκεντρώνει μόλις το 12% των προτιμήσεων, ελάχιστα μπροστά από τον υποψήφιο που στηρίζει επισήμως η ΝΔ, τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Άδειασμα από τον Πατούλη, αμηχανία στη ΝΔ

Η απόφαση της κ. Πατούλη να κατέβει υποψήφια, πάντως, ανακατεύει την τράπουλα στον δήμο. Ούτως ή άλλως υπήρχε «πολυδιάσπαση» κεντροδεξιών δυνάμεων, ενώ ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, φαρμακοποιός με μακρά εμπειρία, ήταν επί χρόνια στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και με επιτελική θέση στη ΝΔ, όταν ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος. Ο κ. Αμπατζόγλου είχε εδώ και καιρό αποφασίσει να δώσει τη μάχη στο Μαρούσι και, μάλιστα, είχε δεχθεί και τη στήριξη της ΝΔ, δια της παρουσίας του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη σε εκδήλωσή του πριν από λίγες εβδομάδες.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι ο κ. Πατούλης ήταν παρών στην ίδια εκδήλωση του κ. Αμπατζόγλου, στις αρχές Δεκεμβρίου. Με χθεσινή του δήλωση, δε, κατέστησε σαφές ότι επιμένει στη στήριξη του κ. Αμπατζόγλου, έναντι της συζύγου του. Η κ. Πατούλη, όμως, κατέρχεται υποψήφια, ποντάροντας στο ότι έχει διακομματικά περάσματα. Η ίδια διατείνεται ότι η υποψηφιότητά της δεν έχει κομματικό πρόσημο. Από την άλλη, ο σύζυγός της, αν και επιμένει στον αυτοδιοίκητικό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του για την περιφέρεια, έχει «σκληρή» στήριξη από τη ΝΔ, δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει καταφέρει να συσπειρώσει τα περισσότερα γαλάζια στελέχη στην Αττική. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν θα ήθελε να γίνει κάτι που να του δημιουργεί πρόβλημα.

Το ερώτημα, πλέον, είναι: μετά το «άδειασμα» από τον Γιώργο Πατούλη, θα επιμείνει η κ. Πατούλη στην υποψηφιότητά της; Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…