Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάβημα διαμαρτύριας του ΥΠΕΞ προς τον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα
Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάβημα διαμαρτύριας του ΥΠΕΞ προς τον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάβημα διαμαρτύριας του ΥΠΕΞ προς τον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα

Με αφορμή των θάνατο 10 Ελλήνων ομογενών

Διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ αναφορικά με τις αεροπορικές επιθέσεις στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά, πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο γενικός γραμματέας επέδωσε και σχετική Ρηματική Διακοίνωση, στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις ως άνω απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις και καλεί τη Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών «επαναλαμβάνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής ομογένειας στα εδάφη της Ουκρανίας και επαναλαμβάνει την έκκληση του προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή, για σεβασμό των δικαιωμάτων τους και προστασία της ζωής τους».

Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα: Να συνέλθουν όσοι κατηγορούν για όλα τη Ρωσία

Με ανάρτηση της στο διαδίκτυο η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, κατηγόρησε τους Ελληνες για αντιρωσική προπαγάνδα στον πόλεμο της Ουκρανίας και υπενθύμισε τα θύματα του Ντοκμπάς. Στη ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία κατηγορεί τη χώρα μας για προπαγάνδα και τη συμβούλευσε να συνέλθει.

Η ανάρτηση ακολούθησε την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία σύμφωνα με την οποία υπαίτιοι για τον θάνατο των ομογενών είναι Ουκρανοί εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ οι οποίοι χτύπησαν με εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων Grad κατοικημένες περιοχές του χωριού Σαρτανά και το σχολείο αρ. 8 στη Μαριούπολη.