Προφυλακίστηκε o Γιάννος Παπαντωνίου
Πολιτική

Προφυλακίστηκε o Γιάννος Παπαντωνίου

Προφυλακίστηκε o Γιάννος Παπαντωνίου

Στη φυλακή οδηγείται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, έπειτα από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτών. Η ανάκριση διήρκησε περισσότερες από 24 ώρες και το ζευγάρι κρίθηκε προφυλακιστέο μέχρι νεοτέρας.

Η κατηγορία που βαραίνει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έλαβε 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα για υπόθεση αμυντικών εξοπλισμών. Το ελληνικό δημόσιο φέρεται  να ζημιώθηκε κατά τουλάχιστον 400 εκτ. ευρώ από την υπογραφή, το 2003, σύμβασης εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Τα χρήματα αυτά, κατά την κατηγορία, διακινήθηκαν στο τραπεζικό σύστημα μέσα από λογαριασμούς, ορισμένοι εκ των οποίων ανήκαν στη σύζυγό του.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνήθηκε τις κατηγορίες και μίλησε για κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Εξερχόμενος από τα δικαστήρια Ευελπίδων και φορώντας χειροπέδες, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «το δόγμα Πολάκη που εφαρμόζεται». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δεχτεί έντονη κριτική πριν από δύο εβδομάδες, όταν δήλωνε πως για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές θα πρέπει να «πάει και κάποιους φυλακή».