Στέλιος Πέτσας: Η αντίδρασή του στο ενδεχόμενο οι κόρες του να ασχοληθούν με την πολιτική – «Ψυχραιμία!»
Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Η αντίδρασή του στο ενδεχόμενο οι κόρες του να ασχοληθούν με την πολιτική – «Ψυχραιμία!»

Στέλιος Πέτσας: Η αντίδρασή του στο ενδεχόμενο οι κόρες του να ασχοληθούν με την πολιτική – «Ψυχραιμία!»

Η σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο σκύλος του Όσκαρ και η προσωπική ζωή

Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, θα είναι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές , ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πολιτικός μιλά στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα και στη Μαρία Ρουμελιώτου, για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, την αγάπη του στον σκύλο του, αλλά και στο ενδεχόμενο οι κόρες του να ασχοληθούν με την πολιτική.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον πρωθυπουργό;

Κάποιοι λίγοι άνθρωποι είναι πράγματι φτιαγμένοι για τα εξαιρετικά σύνθετα και δύσκολα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αναμφίβολα ένας από αυτούς. Έχει μια απίστευτη ικανότητα να ακούει, να αναλύει και να σχεδιάζει σχεδόν ταυτόχρονα, κοιτάει διαρκώς μόνο μπροστά με μια τελείως διαφορετική αντίληψη για την πολιτική και την ηθική που πρέπει να αντανακλά και δεν φοβάται να αξιοποιεί προοδευτικές και πολλές φορές ανατρεπτικές ιδέες, γνώσεις και δεξιότητες για το καλό του τόπου μας. Γίνεσαι καλύτερος πλάι του και, κυρίως, μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Στις αναρτήσεις στα social media σας βλέπουμε συχνά με τον σκύλο σας Όσκαρ. Τον έχετε συχνά μαζί σας;

Ο Όσκαρ είναι μέλος της οικογένειάς μας, πάντα μαζί μας, γεμίζοντάς μας υπέροχες στιγμές και αγάπη. Είχα τη χαρά και το προνόμιο να έχω μεγαλώσει με σκυλί στην οικογένειά μου. Θυμάμαι πόσο έκλαψα όταν έχασα την Όρι, το πιο όμορφο και γλυκό βέλγικο λυκόσκυλο, όταν ήμουν ακόμη φοιτητής, αλλά και κάθε στιγμή που πέρασε μαζί μας και, κυρίως, με τη μητέρα μου. Λένε ότι αν δεν κοιτάξεις στα μάτια του σκύλου σου, δεν μπορείς να αντιληφθείς την ομορφιά και το συναίσθημα που κρύβουν μέσα τους. Και έχουν απόλυτο δίκιο.

Έχετε δύο υπέροχες κόρες. Πώς θα αντιδρούσατε αν σας έλεγαν ότι επιθυμούν να ασχοληθούν με την πολιτική;

Κρατώντας την ψυχραιμία μου. (Γελάει.)

Πώς χαλαρώνετε μετά από μια δύσκολη και κουραστική μέρα;

Θα ήθελα να σας πω με φίλους, συζητήσεις και ωραίες μουσικές, αλλά το μόνο που προλαβαίνω είναι να χαζέψω λίγο στο Διαδίκτυο, να κάνω scouting για το αγαπημένο μου μπάσκετ και να προσπαθήσω να ενημερωθώ για όσα συμβαίνουν γύρω μας ή και πιο μακριά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό και ποιο μέρος προτιμάτε για διακοπές;

Με όλο τον σεβασμό σε καθετί trendy ή hype, θα σας απαντήσω ξεκάθαρα: μια ζεστή κοτόσουπα στο χωριό μου μια κρύα μέρα του χειμώνα και γεύσεις Ελλάδας, όπως ένας υπέροχος μουσακάς, στην αγαπημένη μου Πάρο το καλοκαίρι.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα