Στέλιος Πέτσας: “Είμαστε εδώ για τα δύσκολα, δεν υπάρχουν εκλογές”
Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: “Είμαστε εδώ για τα δύσκολα, δεν υπάρχουν εκλογές”

Στέλιος Πέτσας: “Είμαστε εδώ για τα δύσκολα, δεν υπάρχουν εκλογές”

Τα μέτρα στήριξης που προωθεί η κυβέρνηση για τον τομέα εστίασης

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” για τα όσα εξετάζει η κυβέρνηση για την καλύτερη επιστροφή των επιχειρήσεων εστίασης στη νέα καθημερινότητα και τις αποφάσεις που πάρθηκαν συνολικά.

“Η Ελλάδα κάνει ένα ψηφιακό άλμα αυτή την εποχή. Η εποχή του κορονοϊού έχει πολλά προβλήματα αλλά έχει και ταυτόχρονα μία ευκαιρία να κάνουμε πράγματα, τα οποία θα τα κάναμε μετά από μήνες ή και χρόνια και τα κάναμε σε λίγες εβδομάδες”, σημείωσε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συνέχεια, ύστερα από ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, δήλωσε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας ακόμα και σε άλλη Περιφέρεια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παράτασης στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να εκμεταλλευτούν τις καλές τιμές που υπάρχουν τώρα.

“Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, θα δούμε το επόμενο διάστημα τα μέτρα που θα ληφθούν”, δήλωσε στη συνέχεια ο κύριος Πέτσας για το ενδεχόμενο να αρθούν γρηγορότερα τα μέτρα στον τομέα της εστίασης.

“Με την εστίαση ξέρουμε το πρόβλημα”, διευκρίνισε.

Στο μεταξύ, σημείωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών και οι Δήμοι της χώρας έχουν ήδη συμφωνήσει σε παραχώρηση περισσότερου χώρου και σε χαμηλότερα δημοτικά τέλη.

“Πρώτον είμαστε εδώ για τα δύσκολα, δεύτερον δεν υπάρχουν εκλογές, τρίτον αυτό που είχε σημασία είναι να προσαρμόζεται κανείς αλλιώς πεθαίνει”, απάντησε στον αν υπάρχει σκέψη να γίνουν εκλογές.

https://streamable.com/rkde6b

Ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε ακόμα στην εξασφάλιση πόρων.

“Να ξεπεράσουμε πρώτα την υγειονομική κρίση, να πάμε καλά εκεί και η οικονομία θα ανταποκριθεί”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, αναφέρθηκε στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και το τι πρόκειται να γίνει με τους εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού.

https://streamable.com/883vil