Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I
Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η δικογραφία για την υπόθεση C4I. Πρόκειται για την ανάθεση του συστήματος ασφαλείας, C4I, στην αμερικανική εταιρεία SAIC, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο ανακριτής κ. Ορφανίδης που έχει αναλάβει την έρευνα διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικού προσώπου, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Και αυτό, γιατί, κατά τις πληροφορίες, υπήρξε το προηγούμενο διάστημα μαρτυρική κατάθεση που εμπλέκει πολιτικό με κυβερνητικές ευθύνες την περίοδο της ανάθεσης. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να κατάθεσε για πολιτικό μέλος του ΚΥΣΕΑ, το 2003, δηλαδή επί κυβέρνησης Σημίτη, και έδωσε στοιχεία για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Να σημειωθεί πως το άλλο σκέλος της υπόθεσης του C4I, που αφορά στην παραλαβή του συστήματος, εκδικάζεται από τον περασμένο Οκτώβριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Στο εδώλιο κάθονται 18 μη πολιτικά πρόσωπα – ανάμεσά τους ο πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος ο οποίος έχει διαφύγει στη Γερμανία, καθώς και άλλα στελέχη της μητρικής, αλλά και της θυγατρικής εταιρείας.