ΣΥΡΙΖΑ: Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη, γρίφος η Αθήνα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη, γρίφος η Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη, γρίφος η Αθήνα

Η υποψηφιότητα της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου προκρίνεται για τον δήμο της Θεσσαλονίκης από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος χθες το βράδυ.

Η κ. Νοτοπούλου έχει βολιδοσκοπηθεί, εμφανίζεται θετική και η υποψηφιότητά της αναμένεται να κλειδώσει έως το τέλος της εβδομάδας, ώστε να εγκριθεί το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατ’ εκτίμηση πηγών του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, που ταυτόχρονα γνωρίζει και παλεύει για τα προβλήματα της πόλης και σημειώνουν ότι είναι «υποψηφιότητα νίκης για τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης κόντρα στο μπλοκ της συντήρησης». Το επόμενο διάστημα, δε, θα γίνουν και προσπάθειες σύμπλευσης με δυνάμεις που προέρχονται από την παράταξη Μπουτάρη και από τους χώρους της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας.

Τι γίνεται σε Πειραιά και Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι για τον Πειραιά έχει κλειδώσει ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος θα πρέπει να αναμετρηθεί, τουλάχιστον, με τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

Ο γρίφος, πάντως, παραμένει η περίπτωση της Αθήνας, την οποία έχει πάρει πάνω του ο πρωθυπουργός, καθώς δεν έχει βρεθεί κατάλληλο πρόσωπο που να μπορεί να «χτυπήσει στα ίσια» τον πρωθυπουργό. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν και επαφές με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, προκειμένου να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα που, πάντως, καταδεικνύει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κυβερνών κόμμα στην αυτοδιοίκηση.