Θάνος Πλεύρης: «Ο πατέρας μου είναι θεωρητικός του φασισμού και αρνητής του Ολοκαυτώματος»
Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: «Ο πατέρας μου είναι θεωρητικός του φασισμού και αρνητής του Ολοκαυτώματος»

Θάνος Πλεύρης: «Ο πατέρας μου είναι θεωρητικός του φασισμού και αρνητής του Ολοκαυτώματος»

Ο βουλευτής της ΝΔ εξήγησε στον Νίκο Χατζηνικολάου γιατί διαφοροποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη

Αίσθηση -και ποικίλα σχόλια- έχει προκαλέσει η διαφοροποίηση του βουλευτή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Πλεύρη, ο οποίος ως νέος συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής έκανε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είναι γνωστός για τις ακροδεξιές και φασιστικές του απόψεις, τις οποίες εκφράζει δημοσίως με εκπομπές σε τοπικά κανάλια.

Ο Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή του δήλωσε ότι η αίτηση αυτή εκθέτει όποιον την υποβάλλει. Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θέλησε να εξηγήσει γιατί πήρε αυτή την απόφαση, την οποία πολλές πλευρές χαρακτήρισαν ως «επικοινωνιακό κόλπο» μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το δικαστήριο.

«Από τη στιγμή που πολιτεύομαι προσπαθώ να δείξω ότι έχω πλήρη διαφοροποίηση από την πολιτική διαδρομή του πατέρα μου, ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι θεωρητικός και του φασισμού και της ακροδεξιάς και του εθνικοσοσιαλισμού, είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος. Εγώ για όλα αυτά τα θέματα ήθελα να έχω μια σαφή διαχωριστική γραμμή. Σίγουρα σε προσωπικό επίπεδο ποτέ δεν είναι ευχάριστο να κάνεις μια τέτοια κίνηση. Ο βασικός λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση (σ.σ. της αίτησης αναίρεσης) έγινε με όρους προσβολής προς τη Δικαιοσύνη. Σε μια τέτοια πολύ σημαντική δίκη δεν μπορούμε στο τέλος να υποβάλουμε μια τέτοια αίτηση. Κάποια στιγμή πρέπει να κρίνομαι αυστηρά για δηλώσεις που έχω κάνει, για πολιτική διαδρομή και όχι να κρίνομαι για πράξεις ή για δράση του πατέρα μου», είπε.

https://streamable.com/4r93ll

Μάλιστα ακόμη και η Έλενα Ακρίτα είχε εξάρει τη στάση του αυτή ακόμα και αν πίσω από αυτήν κρύβεται επικοινωνιακό κίνητρο.