Τσίπρας σε Κικίλια: «Θα μπορούσε ο κ. Μητσοτάκης να σας κάνει υφυπουργό Αθλητισμού»
Πολιτική

Τσίπρας σε Κικίλια: «Θα μπορούσε ο κ. Μητσοτάκης να σας κάνει υφυπουργό Αθλητισμού»

Τσίπρας σε Κικίλια: «Θα μπορούσε ο κ. Μητσοτάκης να σας κάνει υφυπουργό Αθλητισμού»

Η απάντηση του υπουργού Υγείας στο Twitter

Το πρωί της Πέμπτης διεξήχθη στη Βουλή η ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αμέσως μετά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα ασκώντας κριτική στη κυβέρνηση όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια είπε: «Κύριε Κικίλια δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας, σας έχει υπερβεί η κρίση, κρυφτήκατε οκτώ μήνες πίσω από έναν άξιο επιστήμονα, τον κ. Τσιόδρα, δεν είναι ο μοναδικός που υπάρχει σ’ αυτήν τη χώρα. Έχει κάνει κι αυτός λάθη. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη.

Θα μπορούσε να σας αξιοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης, να σας κάνει υφυπουργό Αθλητισμού, ήσασταν και μπασκετμπολίστας, καλύτερος από τον κ. Αυγενάκη θα είστε. Αλλά υπουργό Υγείας σ’ αυτήν την κρίση;

Οκτώ μήνες εξαφανισμένος και να έρχεστε στο και πέντε για να κατηγορήσετε την αντιπολίτευση αντί να παρουσιάσετε ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης;” Και βεβαίως υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες κοινής αποδοχής που θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε”».

Λίγες ώρες αργότερα ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε τη δική του απάντηση με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.«Είμαι ο υπουργός που βγήκε πρώτος τον Φεβρουάριο & ανακοίνωσε μέτρα για σχολεία-καρναβάλια & εσείς αντιδρούσατε κ.Τσίπρα. Ο ρόλος του Υπ. Υγείας στη διαχείριση κρίσης είναι να κάνει δουλειά, όχι επικοινωνία. Εσείς αντιλαμβάνεστε την πολιτική μόνο ως επικοινωνία. Δυστυχώς», έγραψε χαρακτηριστικά