Τζιτζικώστας: Μοίρασε tablet σε ηλικιωμένους
Πολιτική

Τζιτζικώστας: Μοίρασε tablet σε ηλικιωμένους

Τζιτζικώστας: Μοίρασε tablet σε ηλικιωμένους

Στο 12ο ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρέδωσε 13 tablets στους ηλικιωμένους του Κέντρου Απασχόλησης Ηλικιωμένων. Σε κάθε ένα από αυτά, όπως μεταδίδει το thestival.gr, υπάρχει εγκατεστημένη μια εφαρμογή υγεία. Ένα application για το οποίο συνεργάστηκαν από κοινού το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια.

Health Yes

Με τη βοήθεια της εφαρμογής, οι ηλικιωμένου θα μπορούν να καλέσουν σε βοήθεια, σε περίπτωση ανάγκης, με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης για φαρμακεία, νοσοκομεία, ιατρεία και ώρες λειτουργίας. Επιπλέον, προσφέρει χρήσιμες οδηγίες για το πως μπορούν να μεταβούν σε αυτά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η εφαρμογή ονομάζεται Health Yes και σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε playstore ή applestore. Μόλις γίνει διαθέσιμη για smartphone, θα μπορεί ο χρήστης να κλείνει ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ, μέσω της εφαρμογής.

Τζιτζικώστας: “Βοηθούμε όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη”

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ενέταξε τη δράση, στο σύνολο δράσεων της Τοπικής Αρχής. “Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που είτε ζουν μόνοι, είτε ζουν με μικρές οικογένειες που πολλές φορές είναι μακριά τους, πρέπει να χουν τον τρόπο σε μια έκτακτη ανάγκη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους”, δήλωσε.  Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν αυτές οι δράσεις, προκειμένου να υποστηριχθούν άνθρωποι που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Από την πλευρά του ο Μανώλη Φαλελάκης, ερευνητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, σημείωσε το πόσο σημαντικό ήταν η από κοινού δημιουργία της εφαρμογής μαζί με αυτούς που θα τη χρησιμοποιήσουν. “Ήταν συγκλονιστική η αποδοχή που είχε από τους ανθρώπους αυτούς, Αυτή η συνεργασία, το πόσο όμορφα νιώσαμε από τη συνεργασία και από το αποτέλεσμα που είχε”, τόνισε ο κ. Φαλελάκης.