Τουριστικές βίζες: Κυβερνητικές σκέψεις να ακυρωθούν για τους μη Ευρωπαίους πολίτες;
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουριστικές βίζες: Κυβερνητικές σκέψεις να ακυρωθούν για τους μη Ευρωπαίους πολίτες;

Τουριστικές βίζες: Κυβερνητικές σκέψεις να ακυρωθούν για τους μη Ευρωπαίους πολίτες;

Ο κορονοϊός επέβαλλε σε πολλά κράτη να κλείσουν τα σύνορά τους

Δεν είναι λίγα τα κράτη που προσανατολίζονται ή έχουν ήδη εφαρμόσει απαγόρευση εισόδου στη χώρα για ξένους πολίτες προκειμένου να προστατεύσουν τους δικούς τους πληθυσμούς απο την εξάπλωση του κορονοϊού.
Έτσι για παράδειγμα, ο Ντόναλντ Τραμπ απαγόρευσε τα ταξίδια όλων των Ευρωπαίων στις ΗΠΑ.

Στην ίδια λογική, η Ινδία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει έως τις 15 Απριλίου τις βίζες σε πολίτες από την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν, τη Νότια Κορέα, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία, στο πλαίσιο της προσπάθειας πρόληψης της επέκτασης του κορονοϊού. Από το μέτρο εξαιρούνται διπλωμάτες και αξιωματούχοι

Η Τσεχία προχώρησε σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα επισκεπτών από την Κίνα, τη Νότιο Κορέα, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Αίγυπτος απαγόρευσε ήδη όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα, η Ουγγαρία δεν δέχεται πολίτες από το Ιράν.
Όσο για την Ιταλία έχει απαγορεύσει την είσοδο τουριστών στις εξής πληγείσες περιοχές της:
Alessandria, Asti, Lombardy, Modena, Novara, Padova, Parma, Pesaro and Urbino, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Treviso-Venice, Verbano-Cusio-Ossola and Vercelli. Eπίσης δεν δέχεται καμία πτήση από την Κίνα και την Ταϊβάν.
Και η Ολλανδία δεν δέχεται πλέον πτήσεις από Ιράν, Κίνα και Χονγκ Κονγκ.

Τι ισχύει για την Ελλάδα;

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει επιβάλλει υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα σε όποιον εισέρχεται από το εξωτερικό ενώ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση ασύλου για τουλάχιστον έναν μήνα.
Οι σκέψεις όμως που γίνονται είναι να ακυρωθούν οι τουριστικές βίζες μη Ευρωπαίων πολιτών σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η επιδημία του κορονοϊού.