Aston Martin: Νέες εγκαταστάσεις βγαλμένες από το μέλλον
Αυτοκίνητο

Aston Martin: Νέες εγκαταστάσεις βγαλμένες από το μέλλον

Aston Martin: Νέες εγκαταστάσεις βγαλμένες από το μέλλον

Οι Aston Martin του μέλλοντος έχουν πλέον το δικό τους εκπληκτικό “σπίτι”, τις νέες τους εγκαταστάσεις στην περιοχή St Athan στην Ουαλία.

Περίπου 100 υπάλληλοι ήδη εργάζονται εκεί και ο αριθμός τους αναμένεται να διπλασιαστεί το 2019, ενώ στις αρχές του 2020 θα φτάσει τα 700 άτομα.

Και αυτό διότι στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της βρετανικής φίρμας θα κατασκευαστεί και το μοντέλο Rapide E αλλά και οι επερχόμενη γενιά ηλεκτρικών Lagondas αλλά και πιθανότατα μια εξ ολοκλήρου ηλεκτρική βερσιόν του πρώτου SUV της μάρκας, του DBX.

Το εσωτερικό της νέας μονάδας παραγωγής Aston Martin - Photo: Aston Martin

Το εσωτερικό της νέας μονάδας παραγωγής – Photo: Aston Martin

Οι νέες εγκαταστάσεις της Aston Martin έχουν κατασκευαστεί στην πρώην αεροπορική βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι η δεύτερη μονάδα παραγωγής της φίρμας και σίγουρα θα αποτελέσει την απόλυτη έδρα της «ηλεκτροκίνησης» της εταιρείας.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μονάδα στην Ουαλία - Photo: Aston Martin

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μονάδα στην Ουαλία – Photo: Aston Martin

Ο πρόεδρος και CEO της Aston Martin Lagonda, Dr Andy Palmer, δήλωσε ότι ” Καθώς η μονάδα του St. Athan οδεύει προς ολοκλήρωση, υπάρχει πραγματικά η αίσθηση ότι θα είναι η αφετηρία για μία τολμηρή νέα εποχή για την Aston Martin Lagonda. Μία δεύτερη μονάδα παραγωγής είναι πολύ σημαντικό βήμα στο να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας για το δεύτερο αιώνα ζωής μας.

Οι εγκαταστάσεις στο St. Athan αρχικά θα παράγουν το πρώτο μας SUV αλλά θα είναι το απόλυτο παγκόσμιο κέντρο υπεροχής για την παραγωγή πολυτελών EV, συμπεριλαμβανομένης και της Lagonda, του πρώτου πολυτελούς ηλεκτρικού brand αυτοκίνησης”.